Съдът във Враца остави в ареста крадла, обрала жена в

...
Съдът във Враца остави в ареста крадла, обрала жена в
Коментари Харесай

Съдът поряза мераците за домашен арест на крадла, обрала жена в болницата във Враца

Съдът във Враца остави в ареста крадла, обрала жена в болничното заведение в града, оповестяват от храма на Темида. 
Престъплението е осъществено на 7 февруари предходната година. Тогава пострадалата С.П. от Враца подала сигнал в полицията, че в асансьор на лечебното заведение непозната откраднала от чантата ѝ 300 лв., персонална и дебитна карта. Полицейските чиновници незабавно почнали работа по случая и намерили извършителката. Оказало се, че тя е 35-годишна жена от плевенското село Долни Дъбник с букви В.Н.
Магистратите от районния съд във Враца постановили на дамата най-тежката мярка за неотклонение – „ Задържане под стража “, а сътрудниците им от Окръжния съд го потвърдиха. Врачанският областен съд одобри, че са налице всички предпоставки за това, а възраженията на отбраната на обвинената са неоснователни. 
Оказва се, че това не е първото такова нарушение на крадлата. Престъплението било осъществена наново, в значителен случай, се споделя в документите по делото. Жената към този момент била наказана с влезнала в действие присъда за друго такова закононарушение, а новото е осъществено във времето на изпитателния период на предходното наказване.
„ Основната причина, предмет на разглеждане в производството, а точно съществуване на обосновано съмнение за съпричастност към авторството на действието е била вярно разисквана и в детайли стимулирана от първоинстанционния съд. Що се отнася до заплахата обвинената да се укрие или да извърши закононарушение, вярно районният съд е съобразил, че действието, за което се организира досъдебното произвеждане, е осъществено при изискванията на повторност. От свидетелството за съдимост се открива, че обвинената е осъждана. Наложеното й условно наказване " отнемане от независимост ", не е постигнало целения превъзпитателен и възпиращ резултат. Поведението на обвинената я характеризира като персона със повишена степен на социална заплаха. Завишена е публичната заплаха и на действието поради това, че е осъществено при изискванията на повторност....Наличието на адресна регистрация не подсигурява изключването на действителната заплаха тя да се укрие. Окръжният съд намира за неоснователни доводите на отбраната за налагане на по-лека мярка за неотклонение " домакински арест ", поради ангажимент за грижи на деца и близки родственици, защото няма доказателства, че точно тя е единствената, която може да се грижи за тях. Видно от справката, приложена пред актуалната инстанция от Следствени арести – Враца, Медицинска работа и амбулаторния лист за обзор на обвинената, се открива, че няма медицински противопоказания за задържане на лицето. Районният съд е направил верния и закономерен юридически извод, че във връзка с обвинената В. Н. следва да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, а точно " задържане под стража “  – се споделя в претекстовете на съда.
Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР