Съдът на Европейския съюз заяви в понеделник, че Полша ще

...
Съдът на Европейския съюз заяви в понеделник, че Полша ще
Коментари Харесай

ЕС ще глоби Полша със 100 000 евро на ден, ако не спре сечта във вековна гора

Съдът на Европейския съюз съобщи в понеделник, че Полша ще бъде санкционирана със 100 000 евро дневно, в случай че не спре сечта в Беловежката гора, оповестена за международна завещание на Юнеско, съобщи " Ройтерс ".

Варшава от месеци води правосъден спор с Европейски Съюз за Беловежката гора, която се намира на границата сред Полша и Беларус и е дом на европейския бизон и на доста редки птици.

Националистическото консервативно полско държавно управление утрои квотите за сеч макар митингите на природозащитни групи и рецензиите от Брюксел, че се нарушават европейските правила за отбрана на дивата природа.

Базираният в Люксембург Съд на Европейски Съюз в понеделник повтори мнението си от юли, че Полша би трябвало да спре неотложно дейното изсичане на дървета в гората.

Полша твърди, че то е належащо, с цел да се подсигурява сигурността на събирачите на гъби в гората.
В постановлението на съда се споделя, че Полша разполага с 15 дни, с цел да потвърди, че съблюдава възбраната за изсичане, с изключение на в изключителни случаи, които това е безусловно належащо за гарантиране на публичната сигурност.

След това Европейската комисия ще направи оценка и казусът още веднъж може да се върне в съда, в случай че се откри, че Варшава продължава да нарушава разпоредбите на Европейски Съюз.

" Съдът ще реши... дали днешното предписание е било нарушено. Ако се откри нарушаване, Съдът ще подреди на Полша да заплати на Комисията минимум 100 000 евро дневно ", се показва в изказването.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР