Съд в Малага осъди клиника да заплати обезщетение в размер

...
Съд в Малага осъди клиника да заплати обезщетение в размер
Коментари Харесай

Момиче загуби гърдите си заради лекарска некомпетентност

Съд в Малага осъди клиника да заплати обезщетение в размер на близо 140 000 евро на младо момиче поради неверно сложена диагноза.

Кошмарът за момичето стартира през 2013 година, когато тя посещава въпросното лечебно заведение с недоволство за болежка в лявата гърда, която на моменти напомняла на сърбеж. След направения обзор докторите установили, че има ''безобидни кисти'' и ѝ предписали гел, с който да ги третира. В този миг никой от лекарите не схванал, че става дума за рак.

По този метод, вместо да помогне, гелът утежнил ситуацията и даже ускорил раковото образувание. А младата жена схванала за подлото заболяване едвам седем месеца по-късно, когато посетила болница в Канада, където по това време следвала. Тогава докторите я предизвестили, че ракът е в напреднал етап и е нужна незабавна оперативна интервенция.

Учени изследваха секрети на генома на ракови формирания

За негативно време младата жена изтърпява седем хирургични интервенции и минава през редица процедури по химиотерапия. За да бъде съхранен животът ѝ, лекарите са принудени да отстранят и двете ѝ гърди, само че те са безапелационни в преценката си, че до този краен вид нямало да се стигне, в случай че още в Малага бяха сложили вярната диагноза.

,,На процедура в последните пет години заставам затворена у дома и съвсем не мога да се движа. Изключително незаслужено е когато един експерт в своята област не може да си свърши както би трябвало работата. Адът за мен продължава ден след ден'', разяснява в изявление за испанския всекидневник ''Ел Мундо'' дамата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР