Съд в американския щат Илинойс е постановил Игор Стрелков -

...
Съд в американския щат Илинойс е постановил Игор Стрелков -
Коментари Харесай

Роднини на загиналите в боинга в Украйна осъдиха руски командир за $140 млн.

Съд в американския щат Илинойс е постановил Игор Стрелков - някогашният командващ силите на проруските сепаратисти в Донецк, да заплати по 20 милиона $ на 7 родственици на жертви от сваленият в Източна Украйна малайзийски пътнически аероплан.

Холандската телевизионна стратегия за проверяваща публицистика ZEMBLA заяви, че е научила от юриста на ищците за решението във връзка дело, почнало през лятото на 2015 година Става дума за групов иск от фамилиите на 25 починали в полет МН17, които са с холандско и американско поданство.

Според юриста Игор Гиркин (Стрелков) носи цялостната отговорност за злополуката от юли 2014 година Съдът е удовлетворил молбата през декември предходната година и е постановил на всеки от засегнатите да бъдат изплатени по 10 милиона $ морално обезщетение и още по 10 милиона $ отплата за породени вреди.

" Ако тези хора по някакъв метод ме принудят да заплащам тези пари,че ще би трябвало да пребивавам още хиляда години. Повече нямам какво да кажа ", бе първият коментар на Гиркин, представен от РБК.

Вероятността спечелилите делото да получат в миналото каквото и да е обезщетение от тази присъда е в действителност равна на нула, отбелязва ZEMBLA. Самите родственици също споделят, че решението има по-скоро алегоричен темперамент, тъй като им оказва помощ да притеглят внимание към нещастието.

Boeing 777, изпълняващ полет от Амстердам за Куала Лумпур, бе свален със зенитна ракета на 17 юли 2014 година Всичките 298 души на борда починаха.

Игор Гиркин е жител на Русия, който по това време бе " министър на защитата " на самообявилата се Донецка национална република. Веднага след свалянето на самолета той настояваше, че хората му не разполагат с бойна техника, способна да смъкна аероплан на такава височина. На идващия месец след злополуката той се прибра в Москва.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Трагедията с малайзийския аероплан (100)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР