Събранието на академиците избра още трима нови академици в областите

...
Събранието на академиците избра още трима нови академици в областите
Коментари Харесай

Избраха още трима нови академици


Събранието на учените избра още трима нови учени в областите " Аграрни и лесовъдни науки " и " Изкуство и изкуствознание ".

В поделение " Аграрни и лесовъдни науки ":

Атанас Павлов (род. 1967 г.). Основните му научни приноси са в посоки: Биологично дейни субстанции от растителни in vitro системи с приложение в хрнително-вкyсовата, козметичната и фармацевтичната индустрии. Работи в Института по микробиология " Стефан Ангелов " на Българска академия на науките.

В поделение " Изкуство и изкуствознание ":

Владимир Зарев (род. 1947 г.). Писател. В творчество му се отразяват вибрациите на изключително значими интервали от националната ни историческа орис, на рухнали илюзии и очаквания, портрети на родови общности, пренесени в бъдещето, към хоризонтите на осмислянето им с усещанията и чувствителността на съвременника. Главен редактор на сп. за българска и преводна литература " Съвременник ".

Светланка Куюмджиева (род. 1949 г.). Изкуствовед, изобретател, учредител, анализатор на процесите в проучване на хилядолетната история на българската музика в интервала 9-19 в., с достижения и нововъведения в проучване на нови музикални извори, нови песнопения, древниръкописи, истински творби свързани с имената на директни възпитаници на светите Кирил и Методий, ярки и без паралел във византийската музикална книжнина.

Започна и изборът на нови член-кореспонденти. В направление " Математически науки " няма определени.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР