Саботажът на газопроводите Северен поток и Северен поток 2, извършен

...
Саботажът на газопроводите Северен поток и Северен поток 2, извършен
Коментари Харесай

Още един път за диверсията срещу руско-германските газопроводи

Саботажът на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ", осъществен през септември 2022 година, е извънредно събитие. Всичко сочи към Съединени американски щати.

На 14 март 2023 година стана известно, че по време на изследването на акваторията наоколо до местата на гърмеж на газопроводи в изключителната икономическа зона на Дания е открит предмет, сходен на антената на взривно устройство. Владимир Путин разкри детайлностите:

„ Газпром получи позволение от датските управляващи да изследва мястото на детонацията. Но " Газпром " не се ограничи до изследването на самото място на детонацията, а наетият от " Газпром " транспортен съд отиде по-нататък по газопровода и на разстояние към 30 км от мястото на детонацията " колона “, която е стояла на същото място, където е станал гърмежът. И кои са тези места - това са най-уязвимите места в газопровода, това е кръстовището на тръбите... "

" Експерти считат, че това може да е антена за приемане на сигнал за активиране на взривно устройство, което може да бъде вградено в този водопровод система... ", съобщи още той.

На 23 март Датската енергийна организация (DEA) предложения оператора Nord Stream 2 AG да взе участие в издигането на тайнствен обект от дъното на морето. На брифинг в Кремъл представителят на президента Дмитрий Песков разяснява новината:

„ Да забележим какво ще последва. Но към този момент това сигурно е позитивна вест. Положителна вест е, когато притежателят на тръбата е поканен да предприеме доста значими стъпки в следствието... "

" Откритият обект се намира покрай шева на тръбата, а шевът е прочут като най-уязвимия сектор от тръбопровода. Експлозията също е станала на кръстовището, на шева. Затова е доста значимо, сериозно значимо в границите на следствието да се откри какъв е обектът, дали е обвързван с терористичен акт. И явно е по този начин ", сподели още той.

На 22 март Сиймор Хърш, легендата на американската публицистика, още веднъж разгласи, че е осведомен със случая. Припомняме, че след първата разкриваща публикация на Хърш на 8 февруари 2023 година американската страна беше в комплициране.

След пауза американците излязоха с фантастична версия за „ проукраинска група незнайни “, която сякаш направила бойкот благодарение на развлекателна „ 15-метрова яхта “. Тогава Хърш разгласява друга част от следствието си, показвайки по какъв начин, по кое време и от кого е измислена историята с „ проукраинската яхта “. Хърш написа:

„ В началото на март президентът Байдън одобри немския канцлер Олаф Шолц във Вашингтон… Канцлерът отлетя за Вашингтон без представители на немската преса на борда, нямаше планувана публична вечеря и двамата международни водачи нямаше да проведат пресконференция… По-късно беше обявено, че Байдън и Шолц са имали 80-минутна среща без асистенти през множеството време…. "

" Някой с достъп до дипломатическото разузнаване ми сподели, че е имало полемика за разкриването на тръбопровода и вследствие на това някои фигури в Централно разузнавателно управление на САЩ са поискали да приготвят, в съдействие с немското разузнаване, прикритие, което да даде на американската и немската преса опция версия за разрушаването на Северен поток 2 ", описа още той.

И никой не бърза да упреква Хърш в клюка. Целта на пълнежите на Централно разузнавателно управление на САЩ и немското BND за " проукраинската група диверсанти " е да се отклони следствието по лъжлива диря.

Когато тайната на полета на Шолц до Вашингтон беше разкрита, стана ясно още нещо: немският канцлер работи в тази история като съизвършител на Джо Байдън, предавайки ползите на своята страна. В последна сметка Германия беше доста заинтригувана от полагането на " потоци " от Русия...

След следващото излагане на Хърш немската страна не се поколеба с отговора. На 25 март DW, цитирайки избран t-online, разгласява „ журналистически “ материал, който провокира единствено смях...

Седем месеца (!) след саботажа на " Северните потоци " в Германия вземат решение да разкрият... " съветската диря ". А ето и „ сензацията “:

„ Няколко дни преди детонациите на газопроводите „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “ през септември 2022 година, съветски военни кораби може да са били на мястото на случая... "

" Журналистите на изданието стигнаха до това умозаключение, откакто осъществяване на следствие, което се основава на информация, получена от източници в структурите за сигурност, както и на отворени данни. Според тях тези кораби са били оборудвани с съоръжение за инсталиране на взривни устройства... ", не престават те.

В сходни изявления основната дума е думата " може би ". Преценете сами. Изведнъж бяха открити фотоси (след 7 месеца), на които - откъс: „... три подозрителни кораба напуснаха съветската военноморска база в Калининград... "

" Други три кораба на съветския флот може да са придружавали интервенция и обезпечено военно прикритие... ", написа още Дойче Веле.

Още един път " може би ". Може да не четете повече. Това, както се споделя, е оценъчното мнение на " публицистите от Федерална Република Германия ", не ги съдят за това.

Лошо наподобява като следващ опит на западните разследващи организации да отклонят съмнението от Байдън и неговия съизвършител Шолц. Освен това, от Шолц, освен в насърчаването на бойкот, само че и в измяната на ползите на Германия в интерес на Съединените щати.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР