Събитието развенча митовете, че жените не играят видеоигри, както и

...
Събитието развенча митовете, че жените не играят видеоигри, както и
Коментари Харесай

Водещи български геймъри премериха сили на ASUS Game Arena

Събитието развенча митовете, че дамите не играят видеоигри, както и че геймърите не спортуват

Турнири по видеоигрите Overwatch, Hearthstone и League of Legends, както и първият по рода си напълно женски шампионат по League of Legends събраха гейминг общността на ASUS Game Arena. Събитието се организира на 26 ноември в столичния Bulgaria Mall и беше посетено от стотици почитатели на видеоигрите, както и гости на мола. Турнирите се организираха на мощните ROG Strix преносими компютри на ASUS.



Много легенди бяха развенчани по време на мероприятието. Организираният в неговите рамки League of Legends шампионат за дами сподели, че геймърите не са единствено мъже, както и че представителките на нежния пол могат да показват високо равнище и забележителни качества в една от най-популярните спортни видеоигри. В добавка водещият на ASUS Game Arena – известният влогър Venom The Doctor провежда и съревнование по лицеви опори, на което младежите опровергаха и известното мнение, че геймърите не спортуват.

Един от най-известните български онлайн влогъри Преслав Иванов организира среща със своите почитатели в границите на събитието и тества най-новите геймърски преносими компютри на ASUS, оценявайки техните качества.



„ Геймингът към този момент се е трансформирал в пълностоен спорт със своите тимове, звезди и надпревари. За нас беше наслаждение да станем част от календара на българските електронни спортове. Едновременно с това професионалният гейминг минава към нови платформи и преносимите компютри се трансформират в главен клас устройства за игра. На този декор потреблението на най-новите ROG ноутбуци на ASUS по време на събитието потвърди, че те са особено основани за геймъри и могат сполучливо да заместят настолните компютри, с помощта на страхотната им продуктивност и охлаждаща система “ – съобщи Иван Маников, представител на ASUS за България.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР