С всяка изминала година Пловдив се превръща в притегателен център

...
С всяка изминала година Пловдив се превръща в притегателен център
Коментари Харесай

Започва строителството на пробива под жп гарата ВИДЕО

С всяка минала година Пловдив се трансформира в привлекателен център за преселници от други градове, което доста усилва колите, движещи се по пътните артерии на града. Това обаче основава сериозен проблем с пътуването в Пловдив през пиковите часове и къса нервите на водачите.

Ситуацията би трябвало да се промени със старта на модернизацията на ЖП Гара Пловдив и пробива под нея. Официалният старт на мегапроекта за близо 90 млн. лева се дава през днешния ден и би трябвало да завърши до 2023 година По проект осъществяването му трябваше да стартира на 19 ноември, само че беше отсрочено.

Пробивът под гарата ще свърже южните квартали на града с центъра, а трасето му е съобразено с плануваното в Общия организационен проект на Пловдив подземно прекосяване от бул. „ Васил Априлов “ към бул. „ Македония “ под региона на гарата. Предвижда се създаване и на комфортни пешеходни връзки.

Освен че би трябвало да облекчи автомобилния трафик, планът цели и повишение на скоростта на жп транспорта по главното направление на Коридор „ Ориент/Източно Средиземноморие “ от Европа през Сърбия към Турция и Черноморието посредством рехабилитацията по коловозите.

Изпълнител на плана е сдружението Обединение „ Проект Пловдив “, в което влизат компаниите „ Трейс Груп Холд “ АД и „ Балкантел “ ООД.
Свързани вести Арх. Димитър Ахрянов: Тунелът под гарата ще обезпечи бърза и комфортна връзка на регион "Южен " с центъра Как ще се строи пробивът под гарата
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР