С все повече нарастващите фактори против кафето и зловредните му

...
С все повече нарастващите фактори против кафето и зловредните му
Коментари Харесай

Време е за чай, а не кафе

С от ден на ден възходящите фактори срещу кафето и зловредните му свойства, е добре да се обърнем към негови заместители. А какъв по-добър сурогат от чая.

Чаша черен чай съдържа половината количество кофеин, което се съдържа в чаша кафе. Добавянето на мляко към всички типове чай пък в действителност го прави по-силен.

 Зелен чай

Чаят от коприва също е добър сурогат на кафето. Копривата работи дейно при диети, тъй като ускорява метаболизма, успокоява стомаха и пречиства организма от отрови. Дневната доза е 4 ч.л листа от ĸoпpивa в 250 мл вряща вода.

Пускат се за към половин минута, защото при по-дълго варене потребните свойства понижават. За усъвършенстване на усета към чая могат да се прибавят лайка или мента.

Други чайове, изключителни подобаващи заместители на кафето, са Жасминов чай, Чай с ром (при невъздържание с него може и да има противоположния ефект), Чай с кардамон и Чай с канела. Те тонизират организма и покачват обособяване на солната киселина в стомаха.

 кафе на зърна

Поради тези си свойства се употребяват при положения като изнемощялост, обща уязвимост и понижаване на силите, намалено артериално налягане, при гастрити с намалена секретна функционалност, при неприятен вкус.

Чаят е втората по-популярност напитка в света, след водата несъмнено. На всеки 24 часа приблизително 2 милиарда поданици на Земята пият чай. Шампиони в използването на чай са англичаните, като всеки от тях употребява над 4 кг чай годишно.

Една трета от международния рандеман на чай се добива в Индия, а главен неин съперник е Шри Ланка. Обучението за осъществяване на обичайна японска чаена гала трае цели три години.

 Чай

Има разнообразни типове чай. Ето един, който сигурно ще ви накара да изхвърлите кафето от домакинските си артикули:

Тази рецепта е дело на турски експерти по хранене. Изработена е особено за заменяне на кафето. Съставките и тонизират организма, и изпълват тялото с нужната сила. Препоръчва се и като отбрана против разнообразни вирусни и грипни положения.

Необходими артикули:

Половин ябълка с кората, 2 зрънца карамфил, 1 парче свеж джинджифил, 10 листа от мента, 2 с. л. липов цвят, 1 ч. л. зелен чай.

Начин на подготвяне:

Ябълката, карамфилът, джинджифилът и ментата се варят 10 минути. Добавят се липовият цвят и зеленият чай. Оставя се да се попари за 5 минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР