С вчерашната си заповед министърът на здравеопазването премахва повечето от

...
С вчерашната си заповед министърът на здравеопазването премахва повечето от
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Ясно е защо така смело Борисов отваря почти всичко

" С вчерашната си заповед министърът на опазването на здравето отстранява множеството от рестриктивните ограничения за надзор над пандемията от КОВИД-19. Това става в деня, в който доближаваме нов скръбен връх в разпространяването на инфекцията - над 5000 доказани случаи в границите на един ден.
Мисля, че главната причина за тази неуместна заповед е предизборната нервност на отиващия си от властта министър председател на страната, а министърът на опазването на здравето, на който би трябвало да е ясно какви ще са последствията от това следващо безумство, за следващ път става жертва на слугинския си нрав ", във Facebook.
 Цветозар Томов: Човек има право да гласоподава даже когато наруши карантината (ВИДЕО) Цветозар Томов: Човек има право да гласоподава даже когато наруши карантината (ВИДЕО)
Човек има право да гласоподава даже когато наруши карантината. Това съобщи в предаването " Студио Actualno " социологът и някогашен представител на Це...
" Всъщност ясно е за какво по този начин самоуверено Борисов отваря съвсем всичко. Изборите са след четири дни, а провокираният по този метод нов взрив в епидемията ще се появи след 10-15 дни. Вероятно някои от неговите политтехнолози са му внушили, че по този начин ще завоюва някой и различен глас. Какво от това, че повече хора ще се разболяват и умират, драпането за власт е надалеч по-важно.
Само че към този момент няма какво да избави властта на Борисов. Дали това ще е за положително или не, не мога да кажа. Зависи какво ще създадем всички ние в неделя. Но този финален обезверен ход е подобаваща метафора за цялото ръководство на ГЕРБ: хората непременно би трябвало да бъдат излъгани, даже в случай че цената е тяхното здраве и живот.
Вече е изцяло ясно по какъв начин светът ще преодолее тази пандемия, образецът на Израел го потвърждава. Пътят минава през имунизация, осведомителна акция, с цел да се преодолее недоверието към имунизациите, деликатно и последователно разхлабване на ограниченията, само че откакто има ясна наклонност към затихване на пандемията, възобновяване на доверието сред народ и власт.
Може да стане за 3-4 месеца, в случай че престанем да бъдем една от страните, които тъпчат на място по този път. Все още можем до лятото да оставим в предишното настоящия призрачен сън. Но зависи и от това, кого ще докараме на власт в неделя. И дали можем да си дадем сметка, че сме единствената пощадена при първата вълна на пандемията страна, която се докара до там, че да стане международен рекордьор по смъртност. Дължим го главно на Борисов и ГЕРБ, както и на личното си лековерие да си избираме такива водачи. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР