С въвеждането на новите касови апарати и софтуера за управление

...
С въвеждането на новите касови апарати и софтуера за управление
Коментари Харесай

От НАП с обещание към търговците: С новите касови апарати няма да има хаос като с е-винетките

С въвеждането на новите касови апарати и софтуера за ръководство на продажбите, няма да има безпорядък по сходство на този с електронните винетки, сподели пред публицисти през днешния ден Росен Бъчваров, представител на Националната организация по приходите. До тяхното въвеждане - 29 март, има задоволително време компаниите да вкарат фискален програмен продукт, който дава отговор на условията на Национална агенция за приходите, уточни той, представен от Блиц.

Регистрирани по Данък добавена стойност компании до края на март би трябвало да сменят софтуера на продажбите си, с цел да има връзка с касовия уред и принтера, който издава касовата записка. Технически проблеми с обработката на информацията или сървъра от страна на НАП не чакаме, добави Бъчваров. Вече ще се издават единствено фискални, а не служебни бонове за продажба на артикули и услуги.

Национална агенция за приходите обработва стотици милиони касови интервенции на голям брой компании и считам, че ще оправим с новите условия, уточни Бъчваров. Говорителят на Национална агенция за приходите сподели, че все още в приходната организация има четири регистрирани софтуера за продажби по новите условия, а други 19 са в процедура на утвърждение. Той добави, че половината от съществуващите касови апарати и принтери дават отговор на условията и единствено би трябвало да им се актуализира софтуерът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР