С трета доза за COVID-19 е ваксинирано почти цяло село

...
С трета доза за COVID-19 е ваксинирано почти цяло село
Коментари Харесай

Почти цяло село у нас е с поставена бустерна доза от ваксината

С трета доза за COVID-19 е имунизирано съвсем цяло село в Монтанско. Хората са най-вече възрастни, само че послушали препоръките на лекарите и отишли да се имунизират. В момента заболели от ковид там няма.

Почти всеки, който срещнете в монтанското село Пали лула, ще се похвали, че е имунизиран с три дози от имунизациите против COVID-19.

В обитаемото място живеят 74 души. Само дребна част от тях не е имунизирана. " Това са хора, които са лежащо и тежко заболели и не могат да създадат имунизация, защото им е противопоказано за здравето ", изясни повода кметският наместник Ивелина Матева.

Останалите се ваксинирали най-вече при персоналните си лекари в Монтана и Враца.

" Не съм почувствала безусловно нищо при слагането на имунизациите, тъй че не е толкоз ужасно ", показа гражданин на Пали лула.

" Естествено, че се усещаме по-сигурни. Вярно е, че не би трябвало да се задължават хората, а всеки би трябвало да има отговорност към себе си и близките ", е мнението на различен гражданин на обитаемото място.

За всички, които не имат вяра на имунизациите, хората поучават: " Да си помислят българите, тъй като сме на опашката и сме с най-вече смъртни случаи. Да си помислят, доста да си помислят и самостоятелно да решат, че би трябвало наложително да се имунизират “, е апелът.

Като образцово село, жителите му си търсят и нови съседи за десетките пустеещи къщи. Единственото изискване е хората да са имунизирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР