С програма от културно-исторически и политически събития БСП - Пловдив

...
С програма от културно-исторически и политически събития БСП - Пловдив
Коментари Харесай

БСП- Пловдив със събитиен календар по повод 125 години Пловдивска партийна организация

С стратегия от културно-исторически и политически събития Българска социалистическа партия - Пловдив ще означи 125 години проведен партиен живот. Честванията стартират с тържествено разкриване във връзка юбилея на следващия ден, 29 юни, от 18.30 часа в зала „ Съединение " на РИМ - Пловдив. За събитието са поканени някогашни и сегашни водачи на социалистите на национално и локално равнище, икономически ръководители и партийни деятели с принос към развиването на Пловдив. Събитието ще открие историкът Андрей Пантев, ще бъде показана и галерия на документи, свързани със социалистическата партия в Пловдив.

В града на тепетата социалистите стартират своя учредителен живот на 21 август 1892 година с така наречен Пловдивски конгрес. Тогава Димитър Благоев оповестява: „ Пловдивският конгрес реши, че от тази дата дружинките се конституират в политическа партия ".

Честванията ще продължат до края на годината с разнообразни тематични прояви. Предвидени са изложения, кинопрожекции, полемики и събития като седмица на отворените порти. Ще бъде публикуван и презентиран през ноември сборник на пловдивската партийна организация. „ Целта ни е да напомним историята на партията, да създадем налично сегашното си и да срещнем жителите с визията ни за бъдещето ", сподели водачът на социалистите в Пловдив Красимир Трифонов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР