С приетото днес (вчера) решение на Министерския съвет не се

...
С приетото днес (вчера) решение на Министерския съвет не се
Коментари Харесай

Националното тол управление: Не се променя обхватът на пътищата, за които се събира тол такса

С признатото през днешния ден (вчера) решение на Министерския съвет не се трансформира обсегът на републиканските пътища - автомагистралите, пътищата първи и втори клас, за които тежкотоварните коли над 3,5 тона заплащат такса за изминато разстояние – тол. Националното тол ръководство прави това конкретизиране по отношение на голям брой журналистически запитвания.

С решението на Министерския съвет е признат Списъкът на републиканските пътища, за които се събира такса за изминато разстояние – тол такса и е анулиран досегашният лист. Целта на смяната е да се уточни и актуализира информацията за обособените тол сегменти, за които се дължи такса.

Направени са промени в броя, наименованието, началната и крайната точка, дължината на съответния сегмент в метри и километри. Целта на промените е да се усъвършенства отчетността на тол сегментите, както и събираемостта на пътните такси. По този метод ще се лимитират предпоставките за наново таксуване на тежкотоварните камиони на граничните контролно-пропускателни пунктове.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР