С предстоящата промяна на сметосъбирането на територията на Бургас на

...
С предстоящата промяна на сметосъбирането на територията на Бургас на
Коментари Харесай

23 училища събират отпадъци разделно, поставят съдове до всеки двор


С идната смяна на сметосъбирането на територията на Бургас на местата където няма контейнери на " Екопак ", е планувано да се слагат общински съдове за разделно събиране.

При реализацията на плана за създаване на " Анаеробна апаратура за отнасяне на биоразградими боклуци " е планувано да бъдат сложени съдове за разделно събиране на биоразградими боклуци от учебни заведения и детски градини.

От отговора излиза наяве още, че все още в 23 учебни заведения и 10 детски градини на територията на общината към този момент има основани условия за разделно събиране.

В учебните заведения, където е въведена такава система, има ситуирани дребни контейнери в образователните пространства. Част от контейнерите са сложени във всяка стая, а на други места в общите пространства или единствено в двора на учебното заведение. Има учебни заведения, където разделното изхвърляне на отпадъците се прави и в столовата.

В една трета от детските градини има основана организация за разделно събиране, която се употребява както от екипа, по този начин и от децата с просветителна цел.

В останалите учебни заведения и детски градини няма процедура за разделно събиране на боклуци, защото не разполагат със профилирани съдове. В някои от заведенията, все още, са подхванати дейности за закупуването им.

  " В бургаските учебни заведения неведнъж са провеждани акции за чиста околна среда и за разделно събиране на отпадъците. Това, обаче, не е задоволително, с цел да основат трайни привички при децата ", счита Калояна Живкова. Според нея в случай че в просветителните институции всички изхвърлят отпадъците разделно това ще повлияе на държанието на децата и отвън учебно заведение.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР