С отличен успех завършиха 103-ма бакалаври и 66-ма магистри В

...
С отличен успех завършиха 103-ма бакалаври и 66-ма магистри В
Коментари Харесай

Тържествено се дипломираха абсолвентите в Икономически университет – Варна

С отличен триумф приключиха 103-ма бакалаври и 66-ма магистри
В Икономически университет – Варна се организираха тържествени промоции за връчване на дипломите на абитуриентите, приключили през 2021 година – образователно-квалификационна степен " бакалавър " (дипломирани м. юни и м. септември 2021 г.) и образователно-квалификационна степен " магистър " (дипломирани м. юни и м. септември 2021 г.). Те се състояха на 10 декември 2021 година присъствено по график на дребни групи, разпределени по катедри, в разнообразни зали при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения, посочени в настоящата все още заповед на министъра на опазването на здравето.

Дипломираха се общо 1 021 бакалаври, 103-ма от които с отличен триумф, както и 315 магистри, измежду които 66-ма отличници (13 с „ Отличен “ 6.00). Сред формалните посетители на промоциите бяха представители на академичното управление, алумни, партньорски бизнес организации.

Във Финансово-счетоводния факултет дипломите си получиха 313 студенти. 32-ма от приключилите са отличници, измежду които един с триумф „ Отличен “ 6.00.

Във факултет „ Управление “ се дипломираха 370 студенти. 41 са отличниците, измежду които трима с триумф „ Отличен “ 6.00.

В Стопанския факултет приключиха 259-ма студенти. Дипломите си получиха 23-ма отличници, от които един с триумф „ Отличен “ 6.00.

79-ма са дипломираните бакалаври във факултет „ Информатика “, измежду които 7 са отличници.

Чуждестранните абитуриенти измежду дипломираните са 19 бакалаври и 17 магистри от Германия, Италия, Русия, Украйна, Молдова, Албания, Беларус, Азербайджан, Узбекистан,  Казахстан.

Пълните отличници бяха наградени с плакет на Икономически университет – Варна и грамота, а останалите получиха златна значка и грамота.

В обръщението си към абитуриентите ректорът проф. доктор Евгени Станимиров насочи няколко послания: „ Мъдростта се състои в това да изберем посоката, и макар компликациите, да не стопираме да се развиваме. Почти цялата информация, която ни е нужна за триумф в живота, се състои в това “да обръщаме внимание на какво обръщаме внимание ”. В живота всяко нещо коства друго нещо. Важно е да успеем да се изградим и съхраним като хора. Независимо от триумфите, които реализираме, не би трябвало да забравяме от кое място сме тръгнали! “.

Според академичната традиция в Икономически университет – Варна всички дипломирани поставиха тържествената Галилеева клетва. Тази традиция идва от 1989 година, когато на едноименния площад пред църквата „ Санта Кроче “ във Флоренция се е състоял протест в чест на Галилео Галилей. Тогава е насочен апел във всички университети и институти да се вкара Галилеева клетва, сходна на Хипократовата – да се произнася тържествено заричане за потребление на науката само за битка с болката и страданието, в името на хуманизацията на света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР