С нота от 1-ви юни 2022 г. Министерството на външните

...
С нота от 1-ви юни 2022 г. Министерството на външните
Коментари Харесай

Лавров с първи коментар за спирането на самолета му за Сърбия

С нота от 1-ви юни 2022 година Министерството на външните работи на Република България е отказало да даде дипломатическо позволение за осъществяване на съветски полети над българска територия с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров. Това оповестиха от Министерство на външните работи в своя позиция, изпратена до медиите.

От министерството обявиха, че решението е в сходство с европейските наказания, наложени против Русия. Считано от 25 февруари 2022г. Сергей Викторович Лавров е включен в листата с физически и юридически лица, обект на ограничаващи ограничения на Европейски Съюз, според Регламент 269/2014 година

Руският министър на външните работи Сергей Лавров дефинира през днешния ден като " невиждано " затварянето на въздушното пространство за неговия аероплан от три източноевропейски страни, което му попречи да отиде на аудиенция в Сърбия, предадоха международните организации.

" Случи се нещо невиждано ", сподели Лавров на конференция, на която разкритикува тази мярка като " скандална ", съобщи Факти.

Кремъл сподели през днешния ден, че затварянето на въздушното пространство от три източноевропейски страни, което попречи на външния министър Лавров да отпътува за Сърбия е " неприятелски акт ", съобщи Ройтерс.

Съседните на Сърбия страни - България, Република Северна Македония и Черна гора затвориха въздушното си пространство за държавния аероплан, с който през днешния ден съветският първи посланик трябваше да отпътува за Белград.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред публицисти, че сходни дейности основават проблеми с създаването на график за дипломатически срещи на високо равнище. Такива дейности обаче няма да попречат на Москва да поддържа контакти с другарски страни, добави представителят.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР