С недотам образцовото си поведение през годините Ник Кирьос си

...
С недотам образцовото си поведение през годините Ник Кирьос си
Коментари Харесай

Изобщо не ме изненадва: Кирьос се подигра на Пат Кеш за загубата му от 14-годишния Надал

С недотам образцовото си държание през годините Ник Кирьос си е навлякъл голям брой критици, като изключение не вършат и някои от неговите сънародници, оставили дълготраен отпечатък в историята на тениса. Още в средата на миналата година Пат Кеш, който победи на Уимбълдън през 1987-ма, изрази възмущението си от държанието на канбереца, заявявайки по какъв начин Ник е прекрачил всички граници на допустимото, когато става въпрос за обиди и нападателно отношение на корта. Бившият австралийски тенисист даже добави, че Кирьос е свел тениса до най-нисокто му равнище на великодушие, а по всичко проличава, че актуалният международен №20 не е не запомнил тези думи по собствен адрес.

През вчерашния ден ви запознахме с история, разказана от Пат Кеш, за първата му среща с Рафаел Надал, когато испанецът е бил едвам на 14 години. Бившият №4 обаче бързо се убеждава, че пред него стои човек, който ще господства международния тенис в бъдеще, и даже след това декларира, че в никакъв случай през живота си до тогава не е виждал толкоз надарен 14-годишен тенисист.

Двамата е трябвало да изиграят показателен дуел между тях и заради разликата във възрастта 38-годишният тогава Кеш е решил, че ще даде няколко гейма на младежа, с цел да не го разплаче. След като губи първия сет обаче, австралиецът взема решение, че би трябвало да заиграе на максимума на опциите си, само че даже това не съумява да спре Рафа по пътя към крайния триумф след съдбоносен супертайбрек.

Въпросната история бързо доби известност в обществените мрежи и даже доближи до Ник Кирьос, който не пропусна опцията да вземе самобитен " реванш " за рецензиите, изречени от Пат Кеш по негов адрес през 2022-ра. Миналогодишният финалист от Уимбълдън подходи шеговито, като написа: " Това по никакъв метод не ме изненадва. Пат Кеш не би могъл да завоюва даже гейм против Рафа сега ", прибавяйки смеещ се емотикон. 

В момента Кирьос се възвръща от интервенцията си на коляното, която претърпя през януари, като упованията са да се завърне на корта за Мастърс конкуренциите в Индиън Уелс и Маями през март.

Doesn’t really surprise me at all, pat cash wouldn’t win games now
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР