С наближаването на целта за нетни нулеви емисии през 2050

...
С наближаването на целта за нетни нулеви емисии през 2050
Коментари Харесай

Дебютира първият електромагнитен електрогенератор в света, който не използва гориво

С наближаването на задачата за чисти нулеви излъчвания през 2050 година няколко компании по света търсят изобретателни способи за справяне с климатичната рецесия.

Разработват технологии, способни да са в основата на зелената инфраструктура на Земята.

Една такава организация, изследователският институт SEMP в Южна Корея, създаде авангардна технология – AI Smart Electromagnetic Generator (AISEG) в съдействие с Global Solutions for Project Management.

Иначе казано интелигентен електромагнитен генератор с ИИ – беше показан на Cop28

Това е Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата през 2023 година, където множеството международни водачи се съгласиха да се откажат от изкопаемите горива. Генераторът беше изложен на щанда на SEMP – 112, Energy Transition Hub, Green Zone.

Акаунтът на организацията в Instagram, документира в обява:

Намотките, които виждате, са път към чиста сила – такава, от която светът се нуждае, с цел да понижи излъчванията и да резервира духа на Парижкото съглашение жив. Ние се причисляваме към задачата на @cop28uaeofficial с тази революционна технология, която плени специалистите. AI Smart Electromagnetic Generator е бъдещето на силата.

Според компанията AISEG е неротационна система за генериране на електрическа енергия.

A post shared by SEMP (@sempworld)

Работи съгласно фундаментални електромагнитни правила и закони като законите на Био-Савар и на Фарадей.

Устойчиво трансформиране на производството на сила

Технологията има за цел да революционизира генерирането на сила посредством обезпечаване на непрекъсната изходна периодичност без нужда от гориво.

Тази иновация е мащабируема и може да се употребява в електроцентрали, къщи отвън мрежата, електрически транспортни средства без потребност от презареждане или зареждане с гориво, кораби, самолети и мобилни телефони. Небето е границата.

SEMP споделя, че технологията генерира електричество със забележителна успеваемост и непрекъсната изходна периодичност, подтиквана от постоянни магнитни полета.

A post shared by SEMP (@sempworld)

Тези магнитни полета се образуват посредством кръгова намотка и AI логичен сигнали. Учените са проектирали това устройство, с цел да дадат приоритет на устойчивостта, като се стремят да се борят с изменението на климата, като оферират генериране на сила без излъчвания за разнообразни приложения.

Освен това, модулният темперамент на творението разрешава мащабируемост и адаптивност, до момента в който ниските му оперативни разноски и минималните инфраструктурни условия го нареждат като рентабилно и екологично решение.

Главният изпълнителен шеф на SEMP, сподели пред The National:

Това е генератор със лично зареждане, има стилен отпечатък и съвсем непрекъснат живот. Това е идващият скок в еволюцията на технологията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР