С моя екип работим интензивно, за да завършим реформата, с

...
С моя екип работим интензивно, за да завършим реформата, с
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Уикенд туризмът е все по-популярен сред чуждестранните туристи

„ С моя екип работим интензивно, с цел да приключим промяната, с която да подпомогнем превантивно летния ни туризъм. Получихме доста положителни оценки за стартирането на пилотната стратегия за финансиране на Черноморските общини. Още през септември започнахме диалози и срещи с представители на бизнеса и на зимните ни курорти, с цел да се подготвим за сезона. “

Това разгласи пред „ NOVA “ министърът на туризма Зарица Динкова .

„ Туризмът е интернационален бизнес. От огромно значение е по какъв начин се промотира страната като стабилен сътрудник. Международните отчети показват, че България е сигурна дестинация, каквито са и вътрешните данни. Уикенд туризмът съставлява все по-голям интерес. Според туроператорите постоянните линии също са цялостни с идващи за почивните дни за идващите месеци “ , означи министър Динкова.

Тя сподели, че се работи в посока за подкрепяне на бизнеса с промотиране на дестинацията . България предлага необятно ветрило на предложения съгласно другите финансови благоприятни условия на потребителя.

„ Данните демонстрират, че има растеж от 10% на туризма от миналата година и 5% от 2019 година Българският туризъм е напълно възобновен – той е резистентен и все по-ценен. Туризмът е и витрината на една стопанска система “ , уточни Зарица Динкова.

„ Водим добър разговор с представителите на зимните ни курорти. Очакваме деен зимен сезон с туристи от прилежащите пазари, също и от Англия, Ирландия, Италия и други Стремим се посредством нововъведения да изградим съвременен зимен туризъм. Работи се и в вложение и на районните марки – в Родопите, Розовата котловина и други “ , означи министърът на туризма.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР