С мотив влизане в Шенген, работната група на ПП-ДБ лансира

...
С мотив влизане в Шенген, работната група на ПП-ДБ лансира
Коментари Харесай

С мотив Шенген, ПП-ДБ вкарват закони извън Плана за възстановяване

С претекст влизане в Шенген, работната група на ПП-ДБ стартира законопроекти, които нямат нищо общо с Плана за възобновяване и резистентност, научи „ Труд news ” от участници в консултациите. С приоритет от Демократична България упорстват за се гледат незабавно от Народното събрание измененията в Наказателно-процесуален кодекс, за които точно на Великден приказва и служебният правосъден министър Крум Зарков. От ПП-ДБ бързат и с измененията в Наказателен кодекс, които също не са част от комплекта с 22 законопроекта, свързани с Плана за възобновяване.

По време на днешните съвещания дебатът е бил към това до каква степен плановете на служебното държавно управление са съответни и какво би трябвало да се промени в тях. За част от законите по проекта има подготвеност за внасяне на планове от депутатите.

За да получим втори транш от парите по Плана за възобновяване включените закони в региона на правораздаването са: промени за промяна на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, промени в Закона за правната помощ и промени на нормативната уредба по отношение на подаването на сигнали за нередности. Промените, свързани с въвеждането на наложителна правосъдна медиация към този момент бяха признати.

Утре консултациите по правните тематики и правосъдната промяна ще продължат. В работна група от ГЕРБ са включени Росен Желязков, Десислава Атанасова, Екатерина Захариева, Радомир Чолаков и Рая Назарян.

От ПП-ДБ са предпочели да бъдат представлявани от акад. Николай Денков, Лена Бориславова, Стою Стоев, Радостин Василев, Надежда Йорданова и Атанас Славов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР