С лужебният икономически министър използва Българската банка за развитие за

...
С лужебният икономически министър използва Българската банка за развитие за
Коментари Харесай

Александър Иванов за ББР: Претопляне на манджата

С лужебният стопански министър употребява Българската банка за развиване за политически цели.

Това разяснява в предаването Александър Иванов от ГЕРБ. Думите му идват в отговор на изявлението на министър Кирил Петков, че към 1 милиарда лв. са отишли в общо 8 компании у нас.

"Преди по-малко от година Христо Иванов и господин Мирчев изкараха злободневна вест, само че не ми е ясно по какъв начин служебният министър е обвързван с тях. В 44-тото национално заседание имаше комисия, която да прегледа на кои компании ще бъдат отпуснати заеми. Имаше изнесена информация, че 95% от клиентите на Българската банка за развиване са дребни и междинни предприятия. Служебният министър употребява тази банка за политически цели ", уточни Иванов.

Според него това е опит за "претопляне на една гозба ".

Той е на мнение, че министър не трябва да приказва с медийни изявления за заемите на банка, която е държавна. Иванов счита още, че министърът се е подвел точно по тези изявления.

"Сега банките в България са цялостни с пари. За мен, като жител, е значимо дали тези заеми са обезпечени и се връщат. Защо Петков го прави – желае да всее ужас или да покаже истината? Аз съм за бистрота на всяка банка. Има ли лихви? Връщат ли се тези пари, от които банката да печели? Трябва да се въртят пари в стопанската система. 95% от клиентите на тази банка са дребни и междинни предприятия. Тази банка по време на коронакризата финансираше и други кредитни институции ", акцентира Иванов.

Според него се търсят политически дивиденти.

Политикът от ГЕРБ напомни, че главните пълномощия на служебното държавно управление е да провежда провеждането на предварителни избори. Според него, в случай че се вършат някакви промени в управлението на министерства и организации, те би трябвало да бъдат обосновани с разбори и обстоятелства.

"Искам да чуя какво направиха за провеждането на изборите. Защо се стартира с рокади? Ако има лични смени, те би трябвало да са въз основата на разбори. А те на втория ден от връчването на мандата започнаха с тези неща. Прилича на някаква чистка. Това са значими въпроси за обществото. Защо с тази чистка? Защо с този реваншизъм? Защо с вадене на остарели вести? Или това е директно въздействие и подготовка за политическа акция за идните избори ", добави Иванов.

Още по тематиката вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР