С кворум от 235 депутати започна извънредното заседание на Народното

...
С кворум от 235 депутати започна извънредното заседание на Народното
Коментари Харесай

Депутатите гласуват проектокабинета Денков - Габриел

С кворум от 235 депутати стартира изключителното съвещание на Народното събрание. На него депутатите би трябвало да гласоподават три решения - за избор на министър-председател, приемане конструкция на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на Република България. Съгласно договореното между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС предлаганият проектокабинет ще бъде с ротационен министър-председател, като се планува в първите 9 месеца постът да поеме акад. Николай Денков от ПП-ДБ, а след 9 месеца то да се заеме от Мария Габриел, която до тогава ще бъде вицепремиер и външен министър. 

Общо двете обединения ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС имат 132-ма депутати. Бяха позволени и номинираните за министри. От " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " обявиха, че няма да поддържат държавното управление с втория мандат, като от " Възраждане " излязоха на митинг пред Народното събрание. 

Ако препоръчаното държавно управление от ПП-ДБ бъде подкрепено от Народното събрание, се възнамерява малко по-късно в Министерския съвет, да се състои и " Церемония по последователност ", при която служебният кабинет, оглавен от Гълъб Донев, ще съобщи алегорично изпълнителната власт на кабинета " Денков - Габриел ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР