С колегите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ние работим всеки ден

...
С колегите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ние работим всеки ден
Коментари Харесай

Пеевски: Ние сме балансьорът. ДПС е част от мнозинството, защото иска евроатлантическо правителство

С сътрудниците от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ние работим всеки ден дружно, Движение за права и свободи е част от това парламентарно болшинство. Защото желаеме България да има евроатлантическо болшинство и евроатлантическо държавно управление. Няма да дадем на Русия България. Това няма да се случи.

 

Така ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява в Народното събрание взаимоотношенията сред парламентарните групи на евроатлантическото болшинство.

 

Кой им избавя нещата, като има проблеми с другите партии?! Аз им ги избавям. Ние работим дружно. Просто в държавното управление ние не желаеме да участваме. Имали сме оферти за министри, за зам.-министри, ние не желаем да участваме. Но в парламентарното болшинство участваме всеки ден и сме балансьор, с цел да се случват нещата. Те без нас не могат да се оправят, отсече Пеевски.

 

Това двуличие би трябвало да завърши, кой, кого, къде води. Малко взехме да ставаме като гаджета. Аз мъже не одобрявам, пошегува се Делян Пеевски. Питате в чий кабинет се виждаме? Виждаме се в моя кабинет, Кирил Петков идва. После аз вървя в неговия, дружно вървим при Борисов - ние по през целия ден сме дружно, изясни ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

 

Попитан кой му е по-близък – Петков или Борисов, Пеевски отговори: Близък, нали приказваме за политически? И двамата са ми доста близки. И двамата доста ги обичам. По тематика държавно управление единствено те могат да се схващат. Но е нелогично поради един министър, в тази ситуация на външните работи, да не се случи ротацията. Просто Политическа партия би трябвало да го преживеят. Записали са, че няма да получат този министър, тъй като не им се поставя.  Защото ГЕРБ има единствено едно министерство и то е Министерство на външните работи, изясни Делян Пеевски.

 

Ако ПП-ДБ желаят да нарушат всички съглашения и да вземат министерството на ГЕРБ, това си е диалог сред тях. Ако господин Борисов одобри, ще го вземат, в случай че не одобри – няма да го вземат. Ако решат, ще има ротация, в случай че решат няма да има. Ако решат да има избори, това също не е проблем. Движение за права и свободи би се радвало на две в едно, ние сме подготвени за избори, тъй че да ги създадем. Да забележим по какъв начин ще ни подреди народа, заключи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР