С инфлацията, последвана от повишаването на лихвите от Европейската централна

...
С инфлацията, последвана от повишаването на лихвите от Европейската централна
Коментари Харесай

Краят на евтините пари 

С инфлацията, последвана от повишението на лихвите от Европейската централна банка (ЕЦБ) и ФЕД, евтините пари свършиха, обявиха участници във форума " Експо Моите пари 2022 ". Събитието продължава и на следващия ден в " Интер Експо Център " в София, оповестява Българска телеграфна агенция. 

В полемиката се включиха Боян Казанджиев - " иуво Груп " (iuvo Group), Николай Павлов - " Елана Фонд Мениджмънт ", Асен Стойчев - Първа капиталова банка (Fibank), Мехмед Дикме - " Експат Асет Мениджмънт “ (Expat Asset Management) и Александър Тотев - " Банка ДСК ".

" По-добре е да се подхожда интензивно при ръководство на финансите. Това се отнася както за самостоятелните вложители, по този начин и за мениджърите на капиталови фондове, показаха участниците в полемиката. Много хора изтеглиха парите си от банките и търсят благоприятни условия за вложения. Няма най-малко от пари, които могат да се влагат, нужна е единствено добра тактика за диверсификацията и ръководството на вложенията. Не би трябвало да се концентрира риск единствено в един актив, предлагаме не повече от 5 % от активите в един нападателен актив с предстояща рентабилност (но и загуба) от 30-40 % на година ", обявиха специалистите през днешния ден. 

Мехмед Дикме сподели, че хората стават все по-активни и желаят да влагат. Облигациите в последно време оферират доста добра и атрактивна рентабилност. Доскоро доходността им беше ниска, само че в този момент може да се направи обичайно портфолио с доход от 5-6 % годишно в небосвод 5-10 години. А това са най-ниско рисковите активи. Оттам доходността може да се надгражда в акции, криповалути или първични материали, добави той.

Инвестициите в дългови скъпи бумаги (облигации) са атрактивни в този момент, тъй като при рента от 5-6 % годишно след време, когато инфлацията падне до равнища от 2-3 %, вложителите ще компенсират инфлацията и ще осъществят облага, разясниха и другите участниците в срещата.

" Хората построяват капиталовия си портфейл въз основа на информация, получена в профилирани групи и по тази причина сходни полемики са доста скъпи ", добави Ралица Григорова, финансов съветник в " Елана Фонд Мениджмънт ". 

Програмата през втория ден на финансовия конгрес ще има по-стратегическа устременост и ще сервира потребна информация по отношение на недвижимите парцели, строителство и покупка " на зелено ", и вложение в зелени планове и компании. Всички водещи трендове в бранша ще бъдат коментирани от специалистите Марио Панков, Иван Димитров от " ОББ Асет Мениджмънт ", Константин Киров от " ПроКредит банк " и Женя Лазарова, основател на Replantica.com.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР