С голям концерт бе отбелязана 30-та годишнина от създаването на

...
С голям концерт бе отбелязана 30-та годишнина от създаването на
Коментари Харесай

С концерт отбелязаха 30-та годишнина на ДЦДМУИ „Св. Йоан Златоуст”

С огромен концерт бе маркирана 30-та годишнина от основаването на Дневния център за деца и младежи с умствена назадничавост " Св. Йоан Златоуст ". В програмата участваха ученици на общественото заведение, подкрепяни от своите възпитатели и от бурните овации на феновете в аулата на Икономическия университет.

" На това вълнуващо събитие думите са непотребни, задоволително е да кажа едно голямо благодаря - за професионализма, силата, човечността, с които изпълнявате своята задача към този момент три десетилетия - да подкрепяте хората със специфични потребности. Благодаря на всички, които са съпричастни и оказват помощ.  Нека дружно да продължим да работим за един по-приобщаващ и наличен свят за най-уязвимите наши съграждани ", съобщи кметът Иван Портних, който бе посетител на събитието. В знак на почитание и благодарност той подари специфичен плакет на  Марияна Христова - Директор на ДЦДМУИ „ Св. Йоан Златоуст ”. 

" През всичките тези години сме се научили да падаме и да ставаме и всичко това го изискуем на екипа, на родителите, на поддръжката на общината, на дирекция " Социални действия ", на дирекция " Социално подкрепяне ". От тази година нашето обществено семейство се разшири и Комплексът за обществени услуги за деца и пълнолетни лица с увреждания към този момент има два центъра - този, на който честваме 30-годишнината през днешния ден, и в Аспарухово - с началник Албена Димитрова. Благодаря на моите девойки, това е екипът, с който се гордея ", сподели Марияна Христова.

Веднага по-късно стартира програмата, в която участваха ученици на общественото заведение - с танци, песни, стихотворения и доста въодушевление.  

Дневният център за деца и младежи с умствена назадничавост ДЦДМУИ  “Св. Йоан Златоуст ” е с потенциал 40 места, за консуматори на възраст от 7 до 29 г. Той е първият в страната, основан през 1992 година В него се предлага сложна обществена услуга за поддръжка на деца и младежи с увреждания. Създадени са условия за другарство, просветителна и рехабилитационна активност.  Многобройни са премиите на неговите ученици, извоювани в разнообразни формати,  в това число от Националния конкурс за хора с увреждания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР