Словашкото правителство тази седмица ще вземе решение за изграждането на

...
Словашкото правителство тази седмица ще вземе решение за изграждането на
Коментари Харесай

Словакия ще изгражда нов ядрен реактор

Словашкото държавно управление тази седмица ще вземе решение за построяването на нов реактор с мощ 1200 мегавата в АЕЦ " Ясловске Бохунице ", сподели министър председателят Роберт Фицо след визитата си в икономическото министерство, представен от словашката новинарска организация ТАСР.

" Искаме да използваме съществуваща инфраструктура на атомната електроцентрала в Ясловске Бохунице, тъй като това доста редуцира процедурата по издаване на разрешителни и ни разрешава да вземаме решения, които в противоположен случай биха лишили доста години ", сподели Фицо на конференция.

Премиерът означи, че енергийните въпроси би трябвало да се вземат решение в този момент, защото съгласно оценки потреблението на електрическа енергия в Словакия ще се усили с 80% през идващите 20 години, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Трябва да се съобразяваме с обстоятелството, че някои реактори последователно ще бъдат изведени от употреба. Трябва да имаме източник, който освен ще е мощен, само че и да е под контрола на страната. Това ще ни разреши да се оправим с рецесиите ", означи министър председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР