С фотофиниш беше определен победителя в един от най-тежките етапи

...
С фотофиниш беше определен победителя в един от най-тежките етапи
Коментари Харесай

Фотофиниш определи победителя след касапница в 9-ия етап на Тура

С фотофиниш беше избран спечелилия в един от най-тежките стадии на Тур дьо Франс сред Нантуа и Шамбери (182 км), който включваше три изкачвания от най-висока категория - Кол дьо ла Биш, Гран Коломбие и Мон дьо Шат.

Спечели го колумбиецът Ригоберто Уран от тима на Канондейл, който изпревари с милиметри на финалната права Уорън Баргийл от Сънуеб и финишира с общо време 5 часа, 7 минути и 22 секунди. Любопитното е, че в последните километри преди финала дерайлорът на велосипеда на Уран се повреди и се наложи да бъде оправян в придвижване от монтьор на отбора.

Със същото време приключиха и останалите от групата от шест състезатели, които оспорваха етапната победа, като измежду тях беше и водачът във краткотрайното генерално класиране Кристофър Фрум от Скай. Той резервира водачеството си с общо време 38 часа, 26 минути и 28 секунди, а задатъкът му пред втория Фабио Ару от Астана е 18 секунди.

Лошата вест за Фрум обаче е отпадането на съотборника му Герант Томас, който падна неприятно по време на едно от рисковите спускания. Уелсецът, който вървеше втори в генералното класиране е със счупена ключица и напуща Тура.

Добрата вест от през днешния ден за Фрум пък беше обвързвана с един от главните му съперници Наиро Кинтана от Мовистар, който не съумя да редуцира задатъка му и към този момент изостава на 2 минути и 13 секунди в генералното класиране, като заема осмото място.

Фрум нанесе удара си върху Кинтана 26,9 км преди финала по време на изкачването на Мон дьо Шат, като потегли в офанзива, а Кинтана не съумя да го последва.

При спускането тежко пострада и австралиецът Ричи Порт. Той не съумя да вземе един завой, падна и се претърколи на асфалта, като закачи и различен играч - Дан Мартин.

Порт удари неприятно главата си в скалите край пътя и се наложи да бъде евакуиран с медицински автомобил, откакто му беше оказана първа помощ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР