С два гола на резервата Оливие Жиру и един на

...
С два гола на резервата Оливие Жиру и един на
Коментари Харесай

Жиру вдъхнови Челси за обрат срещу Саутхемптън

С два гола на резервата Оливие Жиру и един на Еден Азар Челси направи цялостен поврат от 0:2 и победи с 3:2 като посетител Саутхямптън в мач от 34-ия кръг на Висшата лига на Англия. Домакините изглеждаха сигурни за трите точки единствено 20 минути преди края, откакто попадения на Душан Тадич в 21-вата и на Ян Беднарек в 60-ата им дадоха удобен задатък от две попадения. Минута след втория гол в срещата обаче мениджърът на гостите Антонио Конте извърши две промени в състава си, които трансформираха хода на мача на 180 градуса.

В игра се появиха нападателите Жиру и Педро, които замениха неубедителния Алваро Мората на върха на офанзивата и бранителя Давиде Дзапакоста. С много по-офанзивната си скица Челси съумя да натика домакините в личната им половина и ситуациите пред вратата на Алекс Маккарти се заредиха едно след друго. В 70-ата минута Челси понижи на 1:2, откакто Жиру засече с глава центриране на Маркос Алонсо, а единствено пет минути по-късно Еден Азар изравни след подаване на Вилиан. Вторият гол обърка играчите на Марк Хюз и те позволиха и трето попадение във вратата си в 78-мата минута.

Челси получи право да извърши фаул наоколо до наказателното поле на домакините, последва заучено осъществяване с центриране на Азар. В купа от играчи пред вратата топката доближи още веднъж до Жиру, който с акуратен удар с левия крайник осъществя за крайното 3:2 в интерес на Челси.

До края на срещата "светците " пробваха да изравнят, само че отлична опция да стори това пропиля Джошуа Симс в добавеното време, който пропусна, останал очи в очи с Тибо Куртоа. Загубата остави Саутхямптън в зоната на изпадащите с 28 точки, до момента в който Челси резервира минимални шансове за място в топ 4 с 60 пункта. "Сините " са пети, на седем точки зад четвъртия Тотнъм, който е и с мач по-малко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР