„С доста българи, особено с тези в районите, откъдето „Ирма

...
„С доста българи, особено с тези в районите, откъдето „Ирма
Коментари Харесай

Посолството ни в САЩ: С много българи нямаме връзка заради урагана

„ С много българи, изключително с тези в регионите, откъдето „ Ирма " към този момент е предходна, нямаме връзка ", съобщи пред bTV Любомир Грънчаров, представител на българското посолство в Съединени американски щати.

Той успокои, че това се дължи на нарушените връзки.

В българската задача е основан спешен щаб, който да оказва помощ на наши сънародници по време на естественото злополучие.

„ Засега няма данни за потърпевши българи. Много техни близки се обаждат в посолството, с цел да търсят информация ", добавя Грънчаров.

Очаква се скоро бурята да връхлети Флорида, където също живеят доста наши сънародници. Там е оповестена и най-голямата евакуация в историята на щата.

„ Много е значимо хората да не се изтеглят след настъпването на бурята. Властите предизвестиха и да не се звъни на незабавния телефон 911 до момента в който трае стихията, тъй като няма да могат да оказват помощ ", разяснява Грънчаров.

Телефонът за връзка с посолството ни е +1 (202) 387 5770

Българката Маги Чукурлиева, която живее във Форт Лодърдейл описа, че при тях ситуацията все още е умерено.

„ Добрата вест за нас на източния бряг е, че „ Ирма " се движи по западното крайбрежие на Флорида. Вятърът при нас ще бъде може би към 200 км/ч, не повече ", показва тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР