Милиони хора по света изпитват дискомфорт и неразположения вследствие на

...
Милиони хора по света изпитват дискомфорт и неразположения вследствие на
Коментари Харесай

Ето защо страдаме от поленови алергии през пролетта

Милиони хора по света изпитват дискомфорт и неразположения в резултат на поленовите алергии , които могат да се демонстрират сезонно или да бъдат целогодишен проблем. Разбирането на основите на тези алергии е основно за ръководството и лекуването им.

Поленовите алергии се появяват, когато имунната система на индивида реагира на безвредни полени във въздуха като на нездравословни субстанции. Това води до освобождението на химикали, в това число хистамин, които предизвикват признаците на алергията.

Кои растения създават алергизиращ полен?

Брези – извънредно дейни напролет, те могат да произведат милиони поленови зърна, които елементарно се разнасят по вятъра.
Дъбове – поленът на дъбовете е по-лек алерген, само че престоява по-дълго във въздуха и може да аргументи продължителни алергични реакции.
Треви – най-активни напролет и лятото тревите са забележителен източник на алергии.
Амброзия – главен алерген през ранната есен е едно растение амброзия, което може да създаде до един милиард поленови зърна.

Алергиите могат да се проявят по голям брой способи, в това число посредством:

– Затруднено дишане и запушен нос
– Сърбеж и сълзене на очите
– Синусово налягане, водещо до болежка в лицето
– Хрема и възпалено гърло
– Понижено чувство за усет и подушване
– Диагностика и лекуване
– Диагностика.

Алерголозите употребяват кожни проби или кръвни проучвания за установяване на алергии към съответни полени. Антихистамини и деконгестанти са постоянно употребявани за облекчение на признаците. Имунотерапия включва лекуване последователно въвеждане на алергени в организма, с цел да се сътвори приемливост.

Промени в метода на живот , като отбягване на пиковите интервали на поленово разпространяване и поддържане на чист въздух в дома, могат доста да понижат въздействието на алергиите.

Поленовите алергии влияят на качеството на живот на доста хора, само че с вярно схващане и уместно лекуване, те могат да бъдат управляеми. Важно е хората с поленови алергии да се съветват със експерти.

Заради коклюша: Ето какви са противоепидемични ограничения в детските градини и учебните заведения

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР