С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " с хрумвания и оферти за забавни занимания в края на седмицата за децата или за цялото семейство.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено и. Програмата на театрите може да видите в дъното на публикацията.

Събота

София: Програмата на е планувала и събития за деца. На 8 и 9 юли на сцената на A to JazZ Kids публиката ще чуе известни детски песни в джаз аранжимент, ще има конкурс за детско осъществяване и ще бъде показана най-новата стратегия за деца " Бззз импровизации ".

София: Образователна стратегия " Животните на фронта " провежда Националният военноисторически музей. Програмата е част от самодейността на музея за фамилни уикенди, които включват игри и тематични музейни турове.

София: Творческо ателие за моделиране на средновековни експонати провежда Музейният учебен център на Националния исторически музей. Заниманието включва сказка за епохата на Средновековието, разглеждане на експонати от тази ера и моделиране на предмет от солено тесто. Ателието е уместно за деца от 9 до 12 години.

София: Софийската опера и балет провежда за 14-а поредна година фестивала " Опера в парка " с " Концерт за бебоци ". Фестивалът е част от културния календар на Столичната община. Концертът е подобаващ за деца от 0 до 3 години.

София: " Професия под лупа: В дълбините с океанолог " е тематиката на съботната стратегия на детския теоретичен център " Музейко ". Специален посетител ще бъде Елисавета Пенева, началник на катедра " Метеорология и геофизика ", която ще опише повече за океана и провокациите, с които се сблъсква в работата си. Дейностите включват опити, работилница за направа на катамарани, приказки, действия навън, посещаване на планетариума. Подробности за програмата -

 С децата в почивните дни (8 и 9 юли)
© Ksenia Chernaya, pexels.com

Пловдив: " Спортът във Филипопол " е тематиката на следващата безвъзмездна сказка от самодейността " Археология за всеки " към Регионалния археологически музей. Екскурзоводът Калоян Даяров ще придвижи участниците в един свят, в който спортът е бил висша добродетел, а за най-хубавите спортисти са били издигани скулптури на градските площади.

Пловдив: Световният фестивал за Лего роботика FIRST® LEGO® League е най-големият фестивал за Лего роботика, който се организира в 110 страни в целия свят. В него ще вземат участие 24 тима с възпитаници от 10 до 16 години от цялата страна. Темата на изданието е " Суперсили ", с акцент върху възобновимите и обичайните източници на сила. За посетителите уредниците са планували Лего почитател зона, Лего галерия, музикална сцена. Подробности -

Стара Загора: Поетична разходка по улиците на Стара Загора е част от самодейността " Безплатни градски турове ". Литературната разходка ще води участниците до къщите на създатели от града, където посетителите ще научат повече за тях и тяхното творчество.

Неделя:

София: Театър " Сириус " гостува на сцената на спектакъл " Възраждане " с куклената подложка " Кучето, което не можело да лае ". Историята споделя за куче, което се научава да лае, когато среща сродна душа, открива себе си и света. Постановката е подобаваща за деца над 3 години.

София: Пиесата " Гъбарко " ще бъде сложена на сцената на Младежкия спектакъл " Николай Бинев ". Една гъбка си пожелава да се трансформира в същински човек. Доктор Га сбъдва желанието на героя, а това го въвлича в поредност от завършения, в които Гъбарко схваща, че би трябвало да поема отговорност за думите и постъпките си.

 С децата в почивните дни (8 и 9 юли)
© Младежки спектакъл

София: Творчески часове и арт практики по метода " Монтесори " за деца от 2 до 4 години провежда " Арт улица/Ателие по изкуства за деца ". Творческите занимания целят да развият фината моторика на децата, общата моторика, концентрацията, въображението, езиковите умения, връзката.

Варна: Гимнастика за деца провежда спортният магазин " Декатлон ". Упражненията усъвършенстват координацията, салдото, гъвкавостта и силата на децата. Тренировката е подобаваща за деца от 6 до 12 години. Участниците би трябвало да носят комфортно спортно облекло и постеля за упражненията.

Велико Търново: От 7 до 9 юли ще се организира фестивал, отдаден на танците и латинската просвета - UN BESO FIESTA 2023. Събитието е част от културния календар на Велико Търново. В неделя ще бъдат проведени арт ателиета за деца за изобразяване и танци. Повече за програмата на фестивала -

Програмите на държавните куклени театри в страната: Програмата за кината може да откриете в рубриката
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР