Люспите от чесън са полезен природен лек. Sofia24.bg ще ви

...
Люспите от чесън са полезен природен лек. Sofia24.bg ще ви
Коментари Харесай

Люспите от чесън са полезен природен лек от който всеки може да се възползва

Люспите от чесън са потребен естествен лек. Sofia24.bg ще ви опише за потребните им свойства. 

Защо люспите чесън са толкоз потребни?

Най-важното нещо, което съдържат люспите от чесън е биофлавоноидът наименуван кверцетин. По отношение наличието на кверцетин, обелките от свеж чесън са измежду първите пет. В отварата от чеснови люспи се съдържа и пектин. Той пък оказва помощ за намаление на равнището на неприятния холестерол в кръвта, както и за премахването на радиоактивни субстанции и соли на тежки метали в тялото.

Люспите могат да предпазят тялото от рак, както към този момент казахме - намаляват холестерола в кръвта, покачват имунитета, усъвършенстват положението на кожата, укрепват сърцето и бъбреците. Бихте могли да г употребявате и при алергии. Известен е и противогъбичният резултат на водния дестилат от обвивката на чесън. 

Бременни дами, кърмачки, както и деца под 12-годишна възраст не е целесъобразно да пият отвари и тинктури от чесън. Същото важи и за хора, които страдат от диабет и хипотония. Трябва да внимавате и да се консултирате с доктор, в случай че имате гастрит, колит, язва на стомаха и други болести на храносмилателната система. Преди да приготвяте чай или запарка от чеснови люспи, постоянно би трябвало да се посъветвате с доктор и да сте наясно със здравословното си положение.

Важно е да се знае, че напитките, приготвени от чеснови люспи, преди да се употребяват, наложително би трябвало да се охладят до стайна температура. 

Чай от чеснови люспи

Първият вид е да си извършите чай от чесновите люспи. Първо би трябвало водата да кипне, след което да изключете котлона. След пет минути може да залеете  люспите с водата и да ги оставите да престоят 6 часа. През деня се пият по 4 чаши от тази напитка.

Отвара от чеснови люспи 

Може да приготвите и запарка от чеснови люспи. В 1 литър вода се слагат три супени лъжици люспи и се варят 15 минути. След това, както към този момент казахме, би трябвало да я оставите да изстине и се прецежда. Приема се по 1 ч.л. в продължение на 1 месец по 3 пъти дневно. 

При диария

Може да счукате доста наситно сухи люспи от чесън. В топла вода разтваряте 1 ч.л. прахуляк от люспи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР