България със сигурност ще има ресторант със звезда Michelin. Това

...
България със сигурност ще има ресторант със звезда Michelin. Това
Коментари Харесай

Шеф Георги Иванов: България със сигурност ще има ресторант със звезда Michelin

България сигурно ще има ресторант със звезда Michelin. Това сподели началник Георги Иванов в изявление в предаването " Животът на фокус " на Радио " Фокус " .

" Нужно е голямо изпитание – първо, професионално, тъй като Michelin Guide следи началник готвачите – тяхното сиви, тяхната презентация, в какъв развой са се развили, къде са се обучавали, с кого са работили ", съобщи той.

Той изясни и какви са условията към заведенията за хранене, с цел да могат да получат високия приз. 

" Те ( бел. от ред. - Michelin Guide) държат въз основата артикули, да са локални. Самият ресторант, в случай че отворите в Испания, да вземем за пример " Азурменди ", шефът му на към 32 години към този момент имаше три звезди Michelin.  

Другото е виненият лист. Искам да ви кажа, че огромните мазета в  Европа, реколтите им са букнали от огромните заведения за хранене и хотели за най-малко 5 години напред. Избите, които създават вино, всяка година е друго, това се следи извънредно тъкмо ", сподели началник готвачът.

Шеф Иванов описа, че през 1986 година ресторантът " Преслав ", който се намирал в хотел " Шератон ", сигурно е заслужавал звезда Michelin: " Сервитьорите бяха с фрагове, сервираха като по часовник и бяха феноменални. Още като влезеш в ресторанта, той беше целият червен, това беше първата поръчка за Michelin Guide ".

Ася Александрова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР