С 8 процента ще се увеличат средствата за екология за

...
С 8 процента ще се увеличат средствата за екология за
Коментари Харесай

Увеличават с 8% средствата за екология за страната ни през следващия програмен период

С 8 % ще се усилят средствата за екология за страната ни през идващия програмен интервал. Това разгласи в Пловдив министърът на околната среда и водите Нено Димов. Той заяви, че стартират и диалози с Европейската комисия за тяхното систематизиране. Водният бранш, превъзмогването на проблемите с чистотата на въздуха и кръговата стопанска система са секторите, в които финансирането би трябвало да е най-мащабно.

Министър Димов акцентира, че след договаряния с Европейска комисия следва да бъдат избрани за финансиране и няколко пилотни общини, в които има съществено замърсяване на въздуха. Общо средствата, които би трябвало да бъдат усвоени за задачата до края на 2023 година са 110 млн. лв.. По думите на министъра основна част от средствата би трябвало да се насочат за справяне със замърсяването от битовото отопление, като семействата, ползващи твърдо гориво, ще получат средства, с цел да го заменят:

" Тук главната роля е на Общината. Трябва да разпознава регионите, да разпознава семействата и опциите и да финансира тъкмо това ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР