С 8.4 % се увеличават учителските заплати от днес. Това

...
С 8.4 % се увеличават учителските заплати от днес. Това
Коментари Харесай

Учителските заплати са увеличени от днес

С 8.4 % се усилват учителските заплати от през днешния ден. Това става по силата на новия Колективен трудов контракт за системата на предучилищното и учебното обучение, който бе подписан от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и обществените сътрудници в края на предишния месец. 

След нарастването, стартовата минимална съществена заплата на учителите става 1853 лв.. Същият е размерът и за всички останали педагогичен експерти: ресурсни учители, възпитатели, ръководители на посоки, осведомителни и информационни технологии, логопеди, психолози, педагогичен съветници и други. Минималната съществена заплата за старши-учителите и старши-възпитателите става 1911 лв., а за основните учители и основните възпитатели - 1985 лв.. 

Директорите ще получават минимум 2257 лв. главно заплащане, а заместник-директорите - 2088 лв.. В новия Колективен трудов контракт се покачват работните заплати и на непедагогическия личен състав. За растежа на възнагражденията на педагозите са обезпечени близо 290 милиона лв. от Държавния бюджет.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР