50 броя паркоместа по-малко ще има след пълния ремонт на

...
50 броя паркоместа по-малко ще има след пълния ремонт на
Коментари Харесай

С 50 по-малко ще са паркоместата след пълния ремонт на бул. Патриарх Евтимий в столицата

50 броя паркоместа по-малко ще има след цялостния ремонт на бул. " Патриарх Евтимий " в столицата. Това сподели общинският консултант от ПП-ДБ-СС Стефан Спасов. По думите му това е нищожен % от общо 3300 места в региона, а по този начин ще се компенсират и живущите там.

Промените в придвижването в региона на бул. " Патриарх Евтимий " в София не престават с цялостна мощ и провокират взрив от мнения в обществените мрежи. От общината се възползват от почивните дни и по-слабото наличие на хора в столицата, с цел да реорганизират придвижването по 2 прилежащи улици в града - бул. " Витоша " и ул. " Проф. Фритьоф Нансен ". Промените обаче водят до неодобрение измежду част от живеещите и разногласия сред политици.

Реорганизацията на бул. " Патриарх Евтимий " стартира преди две седмици, като в началото бе оповестено единствено преасфалтиране. Към днешния ден ремонтът включва създаване на бус лента и две велоалеи - те се смъкват от тротоарите. Така на пътя остават две дейни ленти за придвижване на коли и една лента за прекъсване. Улица " Фритьоф Нансен " също ще стане двупосочна, като една от трите ѝ ленти ще води от бул. " Черни връх " към " Патриарх Евтимий ". В момента улицата се преасфалтира.

Недоволство предивзика и новата организация по бул. " Витоша ", където дейните ленти за придвижване също станаха две, а в останалите към този момент са предопределени за напряко паркиране.

" Случва се, тъй като този план е залегнал във всеки един стратегически документ, като стартираме от общия организационен проект на София през 2007 година Изграждането на велоалеите и бус лентите е част и от нашата предизборна стратегия ", изясни Спасов.

Косото паркиране е единствената законова допустима организация на придвижване, уточни Спасов пред БНТ. Той изясни, че перпендикулярното паркиране няма да усили броя на местата, а и в тази ситуация е невероятно, тъй като габаритите на бул. " Витоша " не позволязат то да се прави умерено.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР