На западните съюзници им отнема твърде много време, за да

...
На западните съюзници им отнема твърде много време, за да
Коментари Харесай

Зеленски иска от западните си съюзници да свалят руски ракети над украинска територия

На западните съдружници им лишава прекалено много време, с цел да вземат решения за военна поддръжка за Украйна, сподели президентът Володимир Зеленски пред Ройтерс в извънредно изявление в Киев в понеделник.

Той разказа доставката на военна помощ, по-специално на средства за противовъздушна защита като системите Patriot, на които Украйна разчита в огромна степен във войната си с Русия, като " една огромна крачка напред, само че преди този момент две крачки обратно ".

" Всяко решение, до което ние, а по-късно и всички дружно, стигаме, закъснява с към една година " , сподели той, по-време на изявлението, от време на време повишавайки звук.

Тежките му забележки идват в рисков миг за силите му, които са превъзхождани числено и оръжейно от армията на Москва и губят територия в североизточната и източната част на страната.

Очевидно отчаян от това, което той вижда като закъснение и съмнение от страна на сътрудниците на Запада, Зеленски предложи способи, по които съдружниците биха могли да оказват помощ по-пряко, в това число посредством събаряне на съветски ракети над украинска територия при избрани условия.

Според Зеленски, обстановката на бойното поле в североизточната част на страната към този момент е под надзор, откакто силите на Москва пресякоха границата и започнаха
 ISW: Съединени американски щати би трябвало да разрешат на Украйна да удря по съветска територия
ISW: Съединени американски щати би трябвало да разрешат на Украйна да удря по съветска територия

Руските сили са напреднали на не повече от 8 км от границата с Харковска област

" Руснаците употребяват 300 самолета на територията на Украйна " , сподели той. " Нуждаем се от най-малко 120, 130 самолета, с цел да устоим в небето ", добави Зеленски, имайки поради основаните от Съединени американски щати F-16, някои от които се надява скоро да бъдат употребявани в борба.

" Не можете да предоставите това тъкмо в този момент? Добре... връщайки се към самолетите, които имате на територията на прилежащи страни от НАТО: в дигнете ги... свалете цели, защитете цивилни. "

" Могат ли да създадат това? Сигурен съм, че да. Това нахлуване от страни от НАТО ли е, присъединяване? Не. "

Украинският водач също сподели, че Киев договаря с интернационалните сътрудници да употребяват оръжията си, з а да нанесат удари по съветска военна техника на границата и по-нататък в съветската територия.

" Засега няма нищо позитивно ", сподели той.

Съединените щати се опълчиха на украинските апели да употребяват своите ракети против интернационално приета съветска територия, отразявайки опасенията на Запада по отношение на риска от ескалация, като в същото време се стремят да подсигуряват, че Киев ще излезе победител.
 Украйна управлява към 60% от Вовчанск, Русия е превзела село Билохоривка
Украйна управлява към 60% от Вовчанск, Русия е превзела село Билохоривка

Ако Москва превземе Вовчанск, това ще бъде най-значимата подеба за Русия

Някои немски депутати както от ръководещите, по този начин и от опозиционните партии поддържаха концепцията съдружниците да пазят въздушното пространство над Западна Украйна от територията на НАТО, заяви немският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) на 11 май.

FAZ писа, че някои специалисти като Нико Ланге от Мюнхенската конференция по сигурността или генерал-лейтенант Хайнрих Браус, някогашен заместник-генерален секретар на НАТО, са пр едложили да бъдат свалени съветски ракети над граничните региони на Украйна от Полша и Румъния.

" Защитата на въздушното пространство над Украйна от Полша и Румъния не би трябвало да се изключва в дълготраен проект " , сподели Антон Хофрайтер от съуправляващата Зелена партия.

Въпреки това депутатът добави, че въпросът сега " не се разисква ", защото съдружниците се концентрират върху даването на спомагателна помощ за защита на Киев.

Берлин потвърди, че е водач в поддръжката за противовъздушна защита на Украйна, стартирайки съюзническа самодейност, ориентирана към обезпечаване на спомагателни системи за противовъздушна защита и обещавайки своя трети Пейтриът на Киев.

Агнешка Бругер, сътрудник на Хофрайтер от Зелената партия, също сподели, че би било вярно да се " разположат системи за противовъздушна защита на границите на прилежащите стран и, тъй че западните елементи на Украйна също да могат да бъдат предпазени ".
 Пентагонът дава обещание оръжейните доставки за Киев да продължат
Пентагонът дава обещание оръжейните доставки за Киев да продължат

Съединени американски щати са дали към 50,6 милиарда $ военна помощ на Украйна от началото на войната през 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР