С 69 гласа „За” и само един „Против” македонският парламент

...
С 69 гласа „За” и само един „Против” македонският парламент
Коментари Харесай

Македонският парламент, само с 1 глас против, прие договора с Гърция за Северна Македония

С 69 гласа „ За” и единствено един „ Против” македонският парламент за повторно одобри Закона за ратификация на Договора с Гърция за разногласието за името, съобщи организация МИА. Текстовете бяха върнати от президента Георге Иванов за ново разискване.

Както и предходния път, опозицията от ВМРО-ДПМНЕ, не участва в залата. Според някогашните ръководещи договорът е равностоен на капитулация.

Външният министър Никола Димитров се обърна особено към президента, като акцентира: „ Крайният вид на съглашението освен не заплашва македонските еднаквост и език, само че и ги препотвърждава както в никакъв случай досега”.

Той уточни още, че по този начин се отваря пътя на някогашната югорепублика към Европейски Съюз, където ще пристигна миг да се печатат документи на македонски език. В изявлението си той отхвърли всички рецензии за полезността и интернационалната легитимност на контракта.

Председателят на Народното събрание Талат Джафери съобщи, че след прегласуването ще даде закона за печатане в Държавен вестник с един автограф.

Премиерът Зоран Заев прикани Георге Иванов да спре с опитите да блокира текстовете и напомни, че за западната ни съседка има още една стъпка – референдум наесен.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР