С 684 милиона лева ще разполага Пловдив през настоящата година.

...
С 684 милиона лева ще разполага Пловдив през настоящата година.
Коментари Харесай

С 31 гласа за приеха бюджета на Пловдив за 2024 година

С 684 милиона лв. ще разполага Пловдив през актуалната година. Финансовата рамка на бюджета беше призната с 31 гласа „ за “ по време на днешното съвещание на Общинския съвет.

Сумата е рекордна за Пловдив, като най-голямата част от нея - 41%, е планувана за обучение. За финансовата стратегия на втория град по величина са заделени 124 милиона лв.. С тях ще бъдат завършени огромните инфраструктурни планове, почнали в предходния кметски мандат, като пробива „ Модър-Царевец “, бул. „ Хаджи Димитър “, ул. „ Владая “, Голямоконарско шосе, „ Кукленско шосе “, бул. „ Северен “, Дондуковата градина, стадионите на „ Локомотив “ и „ Ботев “, плувния комплекс с 50-метров басейн на Гребната база, постройката на Хуманитарната гимназия, две детски градини, една ясла и детска кухня, СУ „ Константин Величков “, спортният комплекс на езиковите гимназии, зоната към Художествената изложба на ул. „ Съборна “ и реституция на фасадата на филиала на Етнографския музей.

С пари от страната ще бъдат построени нови улици в регион „ Тракия “, ще бъде изработен главен ремонт и благоустрояване на кино „ Космос “ и реорганизация на улиците „ Славянска “ и „ Генерал Колев “.

Местните налози и такси няма да се усилват, само че ще има актуализация на таксите за механически услуги, административни такси, ръководство на общинско имущество, позволения за градеж.

„ Бюджет 2024 година е уравновесен и реален, това е бюджетът на пловдивчани. Той е изработен по подобен метод, че да обезпечи равномерен преход от предишния към сегашния мандат. Ще поставим старания да приключим всички значими инфраструктурни обекти и да стартираме нови, да усвоим повече евросредства и да създадем най-хубавото за Пловдив “, съобщи кметът Костадин Димитров и добави, че фокусът на администрацията е ориентиран към финансова стабилизация на Община Пловдив.

Финансовата рамка на града беше подкрепена, както се очакваше, от ГЕРБ,от Движение за права и свободи и от двете нови политически обединения – „ Съединени за Пловдив “ и „ Браво, Пловдив “, а срещу гласоподаваха 19 съветници – от ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и Възраждане.

От предложенията, направени в зала, се одобри единствено това за създаване на гробище за домашни любимци.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР