С 616 гласа за“, 29 против“ и 46 въздържал се“,

...
С 616 гласа за“, 29 против“ и 46 въздържал се“,
Коментари Харесай

Европарламентът поиска ЕК да представи план за действие в извънредни ситуации

С 616 гласа „ за “, 29 „ срещу “ и 46 „ въздържал се “, евродепутатите одобриха резолюция, с която приканват Европейската комисия да показа до 15-ти юни предложение за проект за деяние в изключителни обстановки за идващия 7-годишен финансов интервал, написа БНР.

Макар че бюджетните тавани ще бъдат автоматизирано удължени, в случай че не бъде въведена нова рамка през идната година, в края на 2020 година доста стратегии ще изтекат, като да вземем за пример стратегии за кохезия или проучване.

Целта е да се обезпечи непрестанно финансиране за бенефициентите по стратегиите на Европейски Съюз -  жители, райони, градове, аграрни производители, университети или предприятия, както и да се изключи всевъзможен риск от неконтролируемо преустановяване или удължение на настоящата рамка, акцентират евродепутатите.

Eвродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев прикани помощта за най-засегнатите браншове от пандемията като туризъм и превоз да не е за сметка на политиките за развиване на районите.

По време на пленарната сесия в Брюксел той акцентира:

„ Имаме потребност от вложение посредством амбициозна многогодишна финансова рамка с повече лични запаси и фонд за възобновяване със сериозна част като безплатна помощ, само че не МФР за сметка на фонда или назад. Нека не решаваме неотложните проблеми като подкопаваме бъдещето и рискуваме да задълбочим районните разлики в Европейски Съюз “. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР