Опасна сграда в центъра на столицата. Работници разрушават стара постройка

...
Опасна сграда в центъра на столицата. Работници разрушават стара постройка
Коментари Харесай

Опасна сграда в центъра на София. Столичани на нокти

Опасна постройка в центъра на столицата. Работници унищожават остаряла сграда на ъгъла на „ Стамболийски “ и „ Опълчеснка “ наоколо до столичен мол и директно до спирка на градския превоз, а съгласно очевидци обектът не е задоволително обезопасен.

При активността по срутване елементи от градежа падат върху тротоара, където минават пешеходци. На видеа, снимани от жители, се вижда по какъв начин няколко души едвам не са ударени от падащите парчета от нея.

„ Започнаха да събарят постройката на 13 април без изпълнен ПБЗ (План за сигурност и здраве). След като го видях, алармирах на Столичен инспекторат, на регион „ Възраждане “, обадих се на 112. Дойдоха, установяваха, че не е изпълнено ПБЗ-то и стопираха градежа за няколко дни ", разяснява Дилян Билянов, създател на един от записите.

" След това направиха ПБЗ-то и обезопазиха с някакви шперплати. Започнаха да събарят, без да се затворят платната нито на „ Стамболийски “, нито на „ Опълчеснка “, добави още той.

Мъжът е останал свидетел по какъв начин огромни части от постройката падат до жена.

„ Не мисля, че е редно до две спирки на градския превоз това да се случва по този метод. Някой не си е приключил работата да обезопаси платното за колите и да се смъкна постройката за един час “, уточни още той.

Домоуправител на прилежаща жилищна постройка показва, че тухли и парчета падат в терасите ѝ. „ Моето дете и брачната половинка ми минават тъкмо отсам. Притесняваме се за живота на хората “, уточни той.

Кметът на регион " Възраждане " Станислав Илиев съобщи, че събарящата се здания се намира единствено на няколко метра от районната администрация и това им дава опция за всекидневен надзор. Констатирани са пропуски в обезопасяването и са издадени наставления. А сега събарянето на постройката е спряно. Организирана е среща и с вложителя и компанията, която събаря постройката. Изразени са уверения, че процесът ще бъде безвреден.

Очаква се да се издигне в допълнение скеле, както и да бъде сложена мрежа.

Има и направен протокол, по който ще бъдат издадени наказания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР