РЗИ-Благоевград съобщи, че от 22 юли до 20 август на

...
РЗИ-Благоевград съобщи, че от 22 юли до 20 август на
Коментари Харесай

Въвеждат временни противоепидемични мерки в Пиринско, ето какви са те

РЗИ-Благоевград заяви, че от 22 юли до 20 август на територията на Област Благоевград ще бъдат въведени краткотрайни противоепидемични ограничения, както следва:

1. Задължително носене на защитна маска за лице в лечебни заведения, Център за незабавна здравна помощ, Регионална здравна ревизия – Благоевград, профилираните институции за даване на обществени услуги, аптеки, дрогерии и оптики.

2. Спазване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 м. от всички лица, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на публични места, на които има скупчване на хора.

3. Всички работодатели и органи по назначение провеждат провеждането на противоепидемични ограничения в работните пространства, както следва:

а) постоянно проветряване и стерилизация на работните помещения;

б) недопускане до работните пространства на лица с прояви на остри респираторни заболявания (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други);

в) инструктаж на личния състав за вярна хигиена на ръцете и обезпечаване на сапун, вода и дезинфектант.

4. При опция и по преценка работодателите да основат опция за работа в отдалечена форма (надомна работа/работа от разстояние) или да вкарат работно време с променливи граници или работа на смени.сс Работодателите да утвърдят график за прилагане на регламентирани почивки, където е използвано, както и да ползват други превантивни ограничения и способи на работа, според от спецификата на съответната трудова активност, които да обезпечават по-добро равнище на отбрана на работещите, в това число ограничение на несъществени контакти на работните места.

5. Провеждане на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания.

6. Провеждане на всекидневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-с19.

Противоепидемичните ограничения могат да бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на област Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР