Русофилските партии в България ще бъдат основните печеливши от едни

...
Русофилските партии в България ще бъдат основните печеливши от едни
Коментари Харесай

Политолог: Русофилските партии ще са основните печеливши от нови избори


Русофилските партии в България ще бъдат главните печеливши от едни бързи и нови избори, предвижда в предаването „ Тази заран “ политологът Първан Симеонов от организация „ Галъп “.

„ България застава безусловно на ръба на пързалката. Това значи, в случай че се тръгне към тази неустойчивост посред войната, което не е ясно дали няма да стане напълно война, посред инфлацията, която ние явно няма по какъв начин да повлияем, след пандемията, след месеци на улични митинги и след година на 3 следващи избора, от тази пързалка мъчно ще има връщане “, означи политологът.

Според него Слави Трифонов е направил неточност, тъй като се надценява чисто политически и надценява желанието на българите за внезапни промени.

„ В главите на българите не е построена чакаща опция, хората стартират да желаят внезапни промени нови избори, когато виждат подготвена опция. Част тях ще видят във „ Възраждане “, а част от тях ще си кажат при ГЕРБ беше по-добре, само че още не са го споделили и Борисов го знае “, разяснява Първан Симеонов.

Има Такъв Народ са влезнали в държавното управление с мисълта, че в един миг ще го напусне с искане на преструктуриране на съотношенията на силите, през цялото време те играят и в тази посока, съобщи и политологът проф. Румяна Коларова – учител в Софийския университет.

От самото начало там се аргументира някакъв тип различна позиция, счита тя. „ По отношение на финансите в това държавно управление разговор няма. В това държавно управление министърът на финансите е този, който освен дефинитивно последна сметка, по този начин без деен разговор разпределя средствата. Тук не става дума за корупция, а за приоритизиране на избрани ресори “, уточни проф. Коралова. Според нея обаче не са там аргументите за разпада на обединението.

Според политолога Даниел Смилов държанието на Има Такъв Народ е поредно от предходната година. „ Те в последна сметка разтуриха два Народното събрание и в този момент са на път да създадат същото. В това виждам някаква поредност “, уточни той.

Въпросът, който би трябвало да си задаваме съгласно него, е за какво го вършат.

„ Един, от огромните проблеми, които излязоха, бяха тези ин хаус поръчки, авансово дадени пари на избрани компании, а в този момент в действителност Има Такъв Народ става надали не брокер от името на тези компании пред държавното управление и пред финансовия министър. Това е парадоксът, който аз не мога да си обясня. Защо се случва това нещо, дали е инцидентно, дали е непряк резултат на някакви други дълбоки замисли? “, запита той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР