Руснаците намериха начин да заместят холивудските заглавия, които вече не

...
Руснаците намериха начин да заместят холивудските заглавия, които вече не
Коментари Харесай

В Русия масово се купуват проектори за домашно видео. Какво се случва?

Руснаците откриха метод да заместят холивудските заглавия, които към този момент не са в киносалоните, тъй като поради нашествието в Украйна на процедура всички западни компании напуснаха страната. Информацията е на изданието „ Ведомости “. Това докара до един прекомерно непредвиден резултат.

Ритейлерите означават доста нарастване на търсенето на видеопроектори. В магазините на М.видео-Елдорадо продажбите на видеопроектори за домашно кино са се нараснали пет пъти на годишна база през първите осем месеца на тази година. Подобна картина се следи и в магазините Wildberries и „ Ситилинк “. В „ Озон “ от януари до август растежът на продажбите на проектори на годишна база е 330%, а в „ Мегамаркет “ – невероятните 336%.

Общо през първата половина на годината на вътрешния съветски пазар са закупени към 64 700 проектора, което е с 82% повече в съпоставяне със същия интервал на 2022 година В парично изражение растежът на продажбите е 52% – до 62,7 млн. $.

Многократният растеж при редица търговци на дребно е настъпил в избрани категории проектори – евтини проектори, които съставляват към 40% от съветския пазар.

„ Ведомости “ допълват, че руснаците избират да купуват проектори за по-удобното гледане на изтеглените от световната мрежа филми. По този метод очевидно по-добре от тв приемниците се имитира типичната среда на киносалона.

Русия от дълго време се пробва да направи нещо като успореден импорт и за най-новите холивудски филми, само че към този момент не се получава и кината пустеят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР