Руското здравно министерство обмисля да включи в Стратегията за формиране

...
Руското здравно министерство обмисля да включи в Стратегията за формиране
Коментари Харесай

Руското здравно министерство обмисля забрана върху продажбите на алкохол в почивни дни

Руското здравно министерство обмисля да включи в Стратегията за образуване на здравословен метод на живот възбрана върху продажбите на алкохол в почивни дни, написа " Известия ".

Експерти на министерството декларирали пред вестника, че сега съветските управляващи не вземат задоволително ограничения против злоупотребите с алкохол и за предварителна защита на алкохолизма. Местните управляващи в субектите на Руската федерация са упълномощени да лимитират времето, изискванията и местата за продажба на спиртни питиета, даже напълно да не разрешават продажбата им на дребно, припомня изданието.

Съответният закон " За държавно регламентиране на производството и оборота на етилов алкохол... " не разрешава и продажбите на алкохол от 23.00 до 08.00 ч. в цялата страна. Обикновено обаче локалните управляващи не лимитират продажбите на алкохолна продукция през уикендите, а в празнични дни като Деня на успеха или по абитуриентските балове.

Най-сериозни ограничавания има в Чукотския самостоятелен окръг. В някои села от района няма метод да се купят спиртни питиета от един до шест дни в седмицата. А в село Краснено да вземем за пример въобще не се продава алкохол.

През почивните дни по принцип се пие повече алкохол, само че надали някой ще тръгне да се запасява още през работната седмица. Подобни начинания основават предпоставки за продажба на незаконни ментета, разяснява съветският бизнес специалист Андрей Карпов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР