Руското посолство в Обединеното кралство коментира изявление на британското министерство

...
Руското посолство в Обединеното кралство коментира изявление на британското министерство
Коментари Харесай

Посолството на Русия в Лондон: Запада превръща Украйна в радиоактивно “ бунище“

Руското посолство в Обединеното кралство разяснява изказване на английското министерство на защитата по отношение на изпращането в Украйна на снаряди за танкове Challenger 2, в това число такива, съдържащи обеднен уран. Руската дипломатическа задача е уверена, че Лондон се стреми към ескалация на спора.

Руското посолство дефинира като цинични думите на английския заместник-министър на защитата Джеймс Хипи, че Лондон не е задължен да следи за потреблението на снаряди с обеднен уран от украинските въоръжени сили. Според съветската страна английските управляващи не трябва да разчитат на „ илюзорни очаквания “, че „ ще могат да се измъкнат “ и „ да трансферират отговорността за осъществените от тях закононарушения върху своите киевски сътрудници “.

„ Вече е изцяло ясно, че Западът е предопределил тази страна освен за антируски боен полигон, само че и за радиоактивно “ сметище “ – с всички най-тежки последствия за здравето на локалните поданици и околната среда в района “, се споделя в прессъобщение на съветското посолство в Лондон.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР