Руското дъщерно дружество на Google е обявено в несъстоятелност от

...
Руското дъщерно дружество на Google е обявено в несъстоятелност от
Коментари Харесай

Руското дъщерно дружество на Google е обявено в несъстоятелност от съд в Москва

Руското дъщерно сдружение на Гугъл е оповестено в неплатежоспособност от съд в Москва, като това става факт повече от година след началото на производството, заяви организация РИА, представена от Ройтес.

От софтуерния колос Гугъл не дадоха отговор незабавно на искане на Ройтерс за коментар на решението.

Руското поделение на Гугъл на компанията-майка Alphabet Inc. разгласи банкрут през лятото на 2022 година, откакто управляващите запорираха банковата му сметка, което направи невероятно заплащането на чиновници и снабдители. Безплатните услуги обаче, в това число търсенето и YouTube, не престават да работят.

Москва неведнъж се сблъсква с задгранични софтуерни компании по отношение на наличие, цензура, данни и локално посланичество в тленен спор, който се ускори, откакто съветската войска нахлу в Украйна през февруари 2022 година

Руското дъщерно сдружение на Гугъл е подложено на напън в страната, тъй като не съумя да изтрие наличие, което Москва счита за нелегално, и за ограничение на достъпа до някои съветски медии в YouTube.

Въпреки че Кремъл е забранил някои платформи, в това число Twitter и Фейсбук, до момента не е блокирал достъпа до услугите на Гугъл, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР