Руският пропаганден канал RT реши да уволни водещия си Антон

...
Руският пропаганден канал RT реши да уволни водещия си Антон
Коментари Харесай

Пропагандният руски канал RT изгони водещ след скандален призив за избиване на украински деца

Руският агитационен канал RT реши да уволни водещия си Антон Красовский след брутална дрънканица в ефир с апели за изтребване на деца в Украйна.

Речта на Красовский предизвика скандал както в Украйна, по този начин и по целия свят, само че на процедура се вписва в стила на говорене по главните телевизионни канали в Русия от последните 8 месеца - езикът на омразата и нормализирането на нуклеарната война са ежедневие при тях.

Възмущението против Антон Красовский породи след негово изявление с прокремълския публицист Сергей Лукяненко (издаван в България до март 2022 година, когато " Сиела " взеха решение да прекратят публикуването на книгите му поради поддръжката за войната).

Лукяненко споделя в ефира на RT, че още когато е посещавал Украйна като дете през 80-те години, с цел да се лекува от астма, локалните му връстници са казвали, че родината им е " окупирана от москалите (обидно наименование за руснаци, б.р.) и в случай че не бяха москалите, те щели да си живеят като във Франция ".

" Това бяха момчета, които говореха съветски, имаха съветски семейства. На един татко му беше боен, това бяха безусловно съветски деца ", изяснява Лукяненко.

Реакцията на водещия на RT обаче е удивително нападателна.

" Директно е трябвало да ги удавят в река Тиса. Директно да се давят такива деца. Направо в Тиса. Това е нашият свят. Казват, че " москалите са ги окупирали " - и ги хвърляш право в река с бурно течение ", изяснява Красовский и продължава с рекомендациите си по какъв начин децата можело и да се вкарат принудително в типичните дървени къщи в района на Карпатите и да се изгарят живи.

Грубостите му очевидно са пристигнали допълнително даже на Маргарита Симонян, основен редактор на RT, която в предходните месеци не отстъпваше изключително от риториката на Антон Красовский.

Симонян назовава изявленията му от изявлението с Лукяненко " зверски и омерзителни ", като ги отдава на " краткотрайно заслепение ".

Според нея било мъчно да се повярва, че водещият е имал откровено предпочитание да дави деца.

" На този стадий приключвам нашето съдействие, тъй като нито аз, нито останалият колектив на RT не можем да си позволим даже за момент мисълта, че някой от нас е кадърен да показа сходни дивотии ", написа тя в канала си в Telegram.

ТВ " Дождь " припомня, че това напълно не е първият безочлив коментар на Антон Красовский от ефира на канала за последните две години.

Преди експлоадирането на войната той е призовавал конституцията на Украйна да бъде " изгорена в парка Хрешчатий дружно с украинците ", а в деня на всеобщите ракетни удари в центъра на Киев се снима, облечен в пижама на съветската войска, до момента в който се смее и се радва.

Антон Красовский так рад бомбёжкам мирных людей, что дори танцует. А я смотрю на эту гнусь и живо представляю его тухлое лицо за решёткой. Антону 47 лет, сесть он успеет. И сесть надолго.
— Борис Золотаревский (@ZolotorevskiyB)
RT беше глобена от Европейския съюз още при започване на войната през февруари 2022 година, откакто години наред облъчваше задграничната публика с съветска агитация.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба прикани и останалите страни от света да спрат излъчването на малкия екран поради безобразната ѝ военна експанзия.

RT е част от медийната група " Россия сегодня ", притежавана от съветската страна, като в нея попадат още " Спутник ", РИА Новости и още няколко уеб страницата и канали.

Двамата ѝ ръководители - Дмитрий Кисельов и Маргарита Симонян - са известни съветски пропагандисти, които " подклаждаха " настроенията на съветското общество (а и на феновете им отвън Русия) за нахлуване против Украйна още от 2013 година насам.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР