Руският президент Владимир Путин подписа указ, по силата на който

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, по силата на който
Коментари Харесай

Путин подписа указ за поставяне на икономиката на военновременни основи

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, по силата на който компании, неизпълнили в период дадените им от страната военни поръчки, могат да бъдат поставяни под " външна администрация ", съобщи Ройтерс.
Указът на процедура слага съветската стопанска система на военновременни основи, въпреки и публично военно състояние в страната да не е оповестено, с изключение на в отчасти или изцяло окупираните украински Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области, показва организацията.

По силата на указа на президента министерството на стопанската система има цялостното право да отстранява управата на всяка неизпълнила в точния момент поръчките компания и да назначава на нейно място нова външна администрация.
През октомври Путин наложи военно състояние в окупираните зони на Украйна, само че се въздържа да стори същото и в самата Русия. Икономиката на страната обаче от ден на ден минава във военновременен режим, като заводи и фабрики работят на три смени, с цел да обезпечат нужните на армията, опитваща се да окупира огромни елементи от Украйна, материали и снабдяване.
Новият декрет ще се ползва по отношение на компании, които " нарушават отговорностите си по контракти с страната, в това число и не вземат ограничения, с цел да подсигуряват навременните доставки ", се показва в документа.

На въпрос дали Путин има намерение да разгласи военно състояние в страната представителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори, че това е прерогатив на президента, само че не уточни, дали той възнамерява да го стори.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
02 Март 202321202 Март 2023352201 Март 2023138428 Фев 202356227 Фев 2023234727 Фев 20231241Коментариедин тостер не могат да направят03 Март 2023 16:52ч.
дай им единствено скорострелни самовари и комбайни с отвесно политане да майсторят
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мдааа03 Март 2023 18:06ч.
Ще има освободителен поход! Тогава ще видиш от близко самоварите и комбайните, какъв брой са смъртоносни!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Усещах, че ще стигнем дотук! За руснаците войната постепенно, само че несъмнено стартира да става " отечествена "!03 Март 2023 16:53ч.
А всички знаят какво значи това...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати (*_*)03 Март 2023 18:26ч.
" отечествена " ще стане, в случай че премине на тяхна територия. А в този момент е просто завоевателна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Дрисня си ти (*_*). Жълтокафява03 Март 2023 18:44ч.
А като дойдат руснаците, жълтичкото ще ти избие начело на гащите, а кефевичкото - откъм гърба.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати те първом да си нахранят гладния опърпан народ,03 Март 2023 17:02ч.
че трева пасе и в папур и камъш се облича, па сетне пушкалата и думкалата
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Тц. Не хваща дикиш опорката!03 Март 2023 17:06ч.
Пробвай нещо друго от лиШчето.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мария...03 Март 2023 17:26ч.
Няма гладни руснаци, само че за жалост има доста гладни българи, глупако
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Тука сте все такива,03 Март 2023 17:33ч.
То по тази причина му лижете ботуша на тоя.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати читател03 Март 2023 18:02ч.
Ти си се продал на Козяк, нямаш капка достолепие. Пък имаш наглостта морал да раздаваш. Както споделя Путин - бред.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Три танкиста03 Март 2023 17:08ч.
За страдание, тези зомбита /те си знаят къде са/, ръчкаха, разсъниха и разяриха съветския мечок. Сега да си събират акъла и да се молят на мечока да седнат на една маса за договаряния. В противоположен случай за никого не е добре. България в този момент тъкмо би трябвало да съблюдава цялостен неутралитет дотам, че да излезе от НАТО мигновено и да не прави никакви внезапни придвижвания. Иначе рискува разпарчетосване и разпродажба, нека да не става. Но даже и при най неприятния сюжети все ще остане Царство България със столица Русчукъ, евентуално.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати фют03 Март 2023 18:46ч.
при възможен нуклеарен удар има ли значение дали сме нато и въобще какво има значение?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати old_beggar03 Март 2023 17:16ч.
Европа по време на ВCB се сражаваше на страната на Хитлер. И в строя на немските агресори против Русия водиха война австрийци, румънци, унгарци, италианци, испанци, французи, финландци, холандци, белгийци, датчани, словаци, чехи, хървати и дори поляци. А България осигуряваше тилова поддръжка за Хитлер на Балканите. Днес новата русофобия се римува с враждебни проекти на страните-членки на НАТО и на следващия ден те ще тръгнат на Изток, още веднъж следвайки някакъв оглупял фюрер...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ъхъ03 Март 2023 18:07ч.
+ стопанските системи на изброените страни!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Да затваря03 Март 2023 17:32ч.
Границата,да национализира отново всичко и да се свършва. Тая страна е обречена.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Кисинджър03 Март 2023 17:37ч.
Знам хиляда метода по какъв начин да изкарам Мечката от хралупата, само че нито един по какъв начин да я върна назад
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати БТА03 Март 2023 17:42ч.
Според Българска телеграфна агенция: "...армията, опитваща се да окупира огромни елементи от Украйна... ". Българска телеграфна агенция, не е ли по-правилно да се каже: "...армията, опитваща се да освпбоди огромни елементи от Украйна от укронацисткия режим... "? Иначе, указът на Путин е доста верен, какво се учудвате, образецът е Лукойл.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На въпрос дали Путин има намерение да разгласи военно състояние в страната03 Март 2023 17:57ч.
Какъв въпрос? Цялата публикация приказва, че военното състояние е към този момент оповестено. Гласувайте на 2 Април против военно състояние в България. Но както наподобява българите още спят и сънуват мир. Сънуват също съня " Русия ни освободи и в никакъв случай няма да ни нападне. " Спрете с илюзиите и гласувайте за неутралитет. Това е единствения късмет Освободителката ни от турско иго да не ни нападне, когато сме под НАТО-вско и ЕСС-овско иго.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати цивилен, а не политически вот03 Март 2023 18:56ч.
За неутралитет се гласоподава на всеобщ референдум, не за партии. Но референдумите у нас са неразрешени, ясно по какви аргументи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Текст или Комикс03 Март 2023 17:59ч.
Погледнета с цялата допустима съвестност и даже съдбовност на обстановката! Ей, хора, безусловно преди 10 дни чухме последната тирада на Путин, която не издаваше чак такива сигнали. Не преценявате ли, че или в това време нещо доста съществено се е случило или е постъпила неопровержима информация, което предвещава трагични развития. Започва да става ужасно! Толкова ли ви е акъла бе, тостери и папури! Не ви ли е позор от личната ви дивотия? Вие деца нямате ли?! Толкова ли беше мъчно да възприемете и разберете ясните и безапелационни сигнали, които се издадоха още през цялото време: в продължение на епохи НАЙ-РЕДОВНО съветската земя е била опустошавана, опожарявана, давани са безчетни жертви. Все нещо ви пречи - първо дивотията, след това царщината, след това капитализма, след това социализма и комунизма, най-после и либерализма, частната благосъстоятелност и пазара - няма оправия с вас! Повече това няма да се случи на съветска земя и изобщо не си помисляйте, че сме толкоз тъпи, че да не разбираме, какво ви се въди в главите още от 1945 година Тогава просто завърши предният опит! В главите ви ечи единствено познатото и от други исторически паралели - положителният руснак е мъртвият руснак! Чуйте го и повярвайте в това, че сме изцяло в течение на проектите и напъните ви! Наложително е, тъй като този път алтернативата е да си идем всички дружно! Казвано ви беше неведнъж в прав текст. Очевидно има големи дефицити при схващане на смисъла на текст, нямаме ли тук някой талантлив художник, че да им нарисува комикс на дебилчетата, та нима вдървен концепцията?! Аз не желая да мра поради вас, същото се отнася за семейство, другари и тук-таме светли хора, които познавам! Как е при вас?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023174228 Фев 202383026 Фев 2023795603 Март 20236
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР